• Basisopleiding Stijl - Mannen -
    Image Management

    Opleiding tot Image Consultant
  • 1

Basisopleiding Stijl Man

Minstens één keer in zijn leven moet elk mens (m) een Stijladvies hebben gekregen.

07 Tekening man in colbertIn deze zesdaagse Basisopleiding leer je hoe je een professioneel kleur-, kleding- en imago-advies aan mannen geeft. Het advies aan mannen vraagt over het algemeen een directere aanpak dan een advies aan vrouwen.

Kennis.

Als je een ervaren Image Consultant bent en je wilt je klantenkring uitbreiden, dan raden wij je ten sterkste aan om ook deze opleiding te volgen. Dan word je pas echt allround en... wordt je werk nóg leuker. Mannen staan open voor je adviezen, ze zijn zich vaak niet bewust van hun uiterlijk. Zodra ze het effect van je adviezen met eigen ogen zien, zijn ze snel overtuigd.
Als je als Image Consultant actief bent in het bedrijfsleven, kan je meehelpen om de uitstraling van een bedrijf verder te verbeteren via de uiterlijke presentatie van directie en medewerkers. Denk maar eens aan kleding die niet past bij een situatie, die slecht zit, rommelig, te lang, te kort, te strak of te wijd is... Daar valt heel wat aan te verbeteren! En dat kan een schone taak voor jou zijn!

Vaardigheden.

Natuurlijk moet je vakkundig zijn om deze adviezen te kunnen gevenen dat is precies wat je leert in deze opleiding. Je leert hoe je een body-analyse doet en wat de consequenties daarvan zijn voor concrete kledingadviezen, de pasvorm en de stofkeuzes. Je doet een kleurenanalyse (ongeacht het analyse systeem) met de daarbij behorende adviezen en de vertaling naar de garderobe van 100 2352je klant. Je leert verder wat het verband is tussen de functie en het imago van je klant, waarbij ook zijn stijlpersoonlijkheid een rol speelt. Hoe help je je klant om voor elke gelegenheid de juiste kleding te kiezen? Voor een receptie kleed je je toch echt anders dan voor een zakelijke bespreking of een presentatie, of  gewoon naar kantoor. Dat vereist inzicht in kledingcodes die passen bij verschillende branches. Van formeel tot casual.
 

De cursus.


Je oefent met proefpersonen om het geleerde in praktijk te brengen. De vijfde lesdag Image Management staat open voor 
eendaagse cursisten die al een mannen- en/of 
damesstijlopleiding hebben 100 2341gevolgd en meer willen 
weten over Image Management. 
In deze Basisopleiding en bij de lesdag Image Management wordt alleen digitaal cursus-materiaal gebruikt. Na elke lesdag zijn er praktijkgerichte huiswerkopdrachten. Een laptop of tablet dien je naar de lessen mee te brengen.
De cursus wordt gegeven op de Hogebrinkerweg 12, 3871 KN Hoevelaken.
Nadere informatie en aanmelden via 06 225 66 759 of via info@regienstrategier.nl
 
 
 
 
 

 

 

Image Consultant.

De begrippen Kleurconsulent, Stijlconsulent en Image Consultant lopen nogal eens door elkaar.

vip 8b 300x292De Vakvereniging van Image Consultants (VIP) geeft de volgende omschrijving van de werkzaamheden van een Image Consultant: 'Het optimaliseren van de persoonlijke uitstraling en presentatie van een persoon. Deze werkzaamheden omvatten kleur-, stijl- en imago-adviezen waarmee klanten (zowel mannen als vrouwen) zich bewust worden van hun uitstraling en kenmerken. Hierbij dient de relatie tussen persoonlijkheid en omgeving gezien en gelegd worden. Een imago is zoals je gezien wordt door anderen.'

Je bent Image Consultant als je alle (met de nadruk op alle) vaardigheden bezit om mensen en groepen te voorzien van een goed advies op het gebied van uiterlijke presentatie en imago.

Regien Strategier
Opleidingen

> Kleurconsulent
> Stijlconsulent
> Image Consultant
> Skin Color Specialist

Hogebrinkerweg 12 
3871 KN  Hoevelaken
06 225 66 759