Kleding en Identiteit

In deze cursus leer je dat de begrippen ‘innerlijk’ en ‘uiterlijk’ geen ‘holle’ frases zijn. Als Image Consultant heb je steeds meer inzicht nodig in de persoonlijkheid van je klant.

Verdiepingscursus: ‘Uiterlijk, Kleding en Identiteit’

de opleding

 

Voor klanten is het vaak best lastig om ná een Kleur- en/of Stijladvies zelfstandig de kleding te kiezen die hun letterlijk en figuurlijk past.

Het kan allemaal wel kloppen qua kleur en pasvorm, maar vaak is toch net niet de kleding die iemand gelukkig maakt.

Kleding klopt en doet een mens stralen als niet alleen de uiterlijke lichaamskenmerken aantrekkelijk ogen, maar ook de innerlijke persoonlijkheidskenmerken van de persoon er in tot uitdrukking komen. Ieder mens is uniek; aan óns als stylisten de uitdaging om dat unieke in een mens zichtbaar te maken.

Misschien herken je dat er nog iets ontbreekt in je kennis over kleur en stijl, maar… wat?

Zorg voor optimale vaardigheden

In de Verdiepingscursus Kleding en Identiteit leer je hoe een klant via haar kleding nog meer uitdrukking kan geven aan haar identiteit. Het kan niet genoeg benadrukt worden: ‘Ons uiterlijk spreekt een non-verbale taal, kleding is een prachtig, krachtig en soms ook machtig stukje gereedschap, dat op vele manieren kan worden ingezet…

In deze module krijg je als Kleur- en Stijlconsulent tools in handen om je klanten nog meer inzicht te geven in wie zij is en niet onbelangrijk, hoe zij dat kan sturen in haar uiterlijk.

Je oefent met je medecursisten. Je gaat daardoor vanuit jezelf aanvoelen hoe het werkt en dat het werkt. Je leert een methode waarmee je via kleuren, stofstructuren, prints en verschillende soorten kledingstukken, zelfs in combinatie met je leefstijl meer inzicht in jezelf en de relatie met je uiterlijk krijgt.

Dus: éérst zelf ervaren om het daarna aan je klanten over te kunnen brengen.
Je neemt kleding en accessoires mee om oefeningen met elkaar te kunnen doen. Enige ervaring met het geven van Kleur- en Stijladvies of het werken met mensen is wel fijn.

Bij deze module is een reader inbegrepen als naslagwerk, met oefenmateriaal.

identiteit
RSO opleiding Stijl

Kleding en Identiteit

Info

Het tarief voor deze eendaagse cursus is € 150,- (excl. BTW). Docente is Anneke Dercksen.

Module Identiteit en Kleding 2020

10 april vrijdag

Docent: Anneke Dercksen

Nadere informatie en aanmelden via 06 225 66 759 of via info@regienstrategier.nl Deze Verdiepingscursus is inclusief koffie, thee en lunch. De tijden zijn van 10.00 tot 17.00 uur. Adres: Hogebrinkerweg 12, 3871 KN  Hoevelaken.

Schuiven naar boven