Het Kleur- en Stijladvies

Wat is een kleurenanalyse?

Als je een kleurenanalyse met het 78Color System krijgt, ga je op een andere manier naar jezelf kijken en ervaar je welk effect kleuren op je hebben. Mensen doen er soms wat lacherig over, omdat ze er  niet zo in geloven, maar reken maar dat het serieus impact heeft op je uitstraling, dat je je happy en zeker voelt in kleuren die tijdens de kleurenanalyse naar voren komen. De spiegel, waar je samen in kijkt liegt niet en toont jou het verschil tussen bijvoorbeeld de kleuren rood, geel, groen zwart/grijs etc. Er zijn zoveel nuances van een kleur dat je door de bomen het bos niet meer ziet en dan afgaat op het advies van de verkoopster die natuurlijk graag wil verkopen, wat volkomen begrijpelijk is, maar niet altijd weet waar ze het over heeft. 

Het 78Color System, hoe werkt het?

We werken in het 78Color System met drie Kleurgroepen: 1.Helderheid 2. Ondertonen 3. Diepte , die onder te verdelen zijn in 6 subgroepen.  Helder-Gedempt (Helderheid), Koel-Warm (Ondertonen) en Licht-Diep (Diepte)

Door te combineren met deze 6 kleureigenschappen ontstaan 78 verschillende combinaties van kleureigenschappen. Tijdens een kleurenanalyse zoeken we precies uit welke combinaties bij jóu passen, waardoor je weet wat jou goed staat en waar jij het accent op moet leggen in je kleurgebruik.

Bij het advies hoort een mooie kleurkaart, de Personal Color Card die je op de kleding legt. Als de kleuren matchen met de kleurkaart, en een kleur gaat op in jouw PCC, dan weet je dat de kleur goed is en dat deze je zal staan.

HELDER

Bijvoorbeeld: Kom je beter uit de verf in sterke, felle kleuren,  (wij noemen dat Helder) met veel contrast, bijvoorbeeld zwart-wit of rood-blauw

GEDEMPT

of ben je mooier in zachte, poederachtige, rustige kleuren (wij noemen dat Gedempt) die je in
ton-sur-ton combinaties kunt dragen.
Bijvoorbeeld drie tonen blauw of herfstachtige oranje bruin tinten in een mooie overloop.

KOEL

Bij het analyseren van je ondertonen kijken we naar het effect op jou met kleuren die een blauwe ondertoon (koel) hebben zoals grijsblauw of framboosrood

 

WARM

en kleuren met een warme ondertoon(warm), zoals oranje, mosgroen of okergeel.

Bij het analyseren van jouw kleurdiepte zoeken we naar het effect van lichte (links) en donkere (rechts) kleuren op jou, Dat is eigenlijk het minst lastige omdat je op het oog makkelijk ziet of iemand licht haar en lichte ogen heeft of donkere ogen en donker haar.

Het geheim van een goed kleurgebruik

Het geheim van kleuren die jou staan is dat ze moeten matchen met de keureigenschappen die jij bezit. Als dat zo is, ben je in balans en versterkt dat jouw uitstraling.

Je ziet heel veel mensen die er niet voldoende uithalen en zichzelf, in mijn ogen, tekort doen door zomaar kleuren te kiezen waarvan ze het effect niet doorhebben.

Waarom kiezen mensen niet voor wat het beste bij ze past?

Hoe zou dat komen? Naar mijn idee heeft dat vele oorzaken:

 1. onwetendheid en misschien een beetje
 2. gemakzucht, de macht der gewoonte. Een andere reden zou kunnen zijn
 3. het grote aanbod dat telkens per seizoen wisselt. Hoe moet je als consument dan kiezen? Als je nu
 4. goed advies zou krijgen in de kledingwinkel zou het wat makkelijker zijn, maar helaas. Daar is nog wat te winnen
 5. De mode regeert, op zich prima, maar lastig voor mensen die tot de onwetenden behoren. De aandacht van de designers gaat niet uit van wat het individu nodig heeft qua kleur en pasvorm, maar van een idee, een thema. Dat levert adembenemende beelden op, maar is vaak niet praktisch of zelfs draagbaar.

Dan is er nog een reden:

 1. Het online shoppen! Om vele redenen is het online aankopen van kleding een ware revolutie geworden. Iedereen koopt tegenwoordig kleding online en stuurt het met groot gemak terug. Ik heb daar moeite mee.

De uitdaging

Hier zie ik een enorme uitdaging om mensen een goed advies te geven over hun kleuren en over de beste pasvorm. Dan zou het online winkelen een stuk doelgerichter en door kennis onderbouwd kunnen zijn. Ik verwacht dat dan veel aankopen niet meer teruggestuurd hoeven worden. Als iemand weet wat haar (zijn) kleurpalet is doe je veel minder miskopen en vermijd je dat je kleuren koopt of bestelt die je helemaal niet staan of te strak, te lang, te wijd, te frivool etc. zijn. Bovendien is de kans veel groter dat je helemaal blij bent met je nieuwe aankopen en de kleding niet meer ongedragen achterin je kast terechtkomt. 

Daarom het kleuradvies:

 1. Geen miskopen meer
 2. Bespaart geld
 3. Bespaart tijd
 4. Je zelfvertrouwen groeit
 5. Meer uitstraling, blij met je kleuren
 6. Vermindert keuzestress over kleur, omdat je het weet
 7. Je garderobe is veel bewuster samengesteld en je kunt veel makkelijker onderling combineren omdat alles in hetzelfde palet valt
 8. Je voelt je zekerder in je eigen kleuren
 9. Je krijgt veel meer complimenten
 10. De Personal Color Card werkt heel makkelijk en is lekker klein en makkelijk mee te nemen in je portemonnee of telefoonhoes
Het Kleur- en Stijladvies
Schuiven naar boven
Right Menu Icon