Anneke Dercksen

Vanuit mijn bedrijf Studio Ultramarijn coach en adviseer ik mijn klanten bij het vinden van hun eigen stijl. Mijn leven heeft altijd in het teken gestaan van textiel, creativiteit en mensen opleiden. Modetekenen was ooit  mijn eerste opleiding en na mijn dertigste was ik zo’n twintig jaar werkzaam als docent Textiele Werkvormen, waarvan de laatste twaalf jaar als docent Kleurenleer.

Het is mijn passie vanuit om mijn kwaliteiten in te zetten bij het over brengen van mijn kennis via presentaties, cursussen en workshops. De opleiding kleurenanalyse die ik gedurende 7 jaar gaf aan de Regien Strategier Opleiding, gaf mij ontzettend veel voldoening. Dan spreek ik niet alleen het overbrengen van de kennis, maar ook over het tegelijkertijd vormen van de cursisten tot toekomstige collega’s in het vak
In de jaren dat ik nog les gaf in textiele werkvormen heb ik me ook bezig gehouden met persoonlijke kunstzinnige uitingen in textiel. Inmiddels ben ik gestopt als docent Kleur, maar ga met evenveel enthousiasme door met de Opleiding: Uiterlijk & Identiteit.

In de loop van mijn huidige carrière heb een grote affiniteit ontwikkeld met de relatie tussen het uiterlijk en innerlijk van mensen. Het een kan niet buiten het andere, ze beïnvloeden en voeden elkaar voortdurend. Kleding en kleur vertellen een eigen heel persoonlijk verhaal dat alles te maken heeft met wie je bent, met je identiteit.

In september 2019 werd mijn boek: ‘Mooi’ met als ondertitel: ‘is de kracht van je eigen stijl’ gepresenteerd waarin ik het bewustwordingsproces in gang zet, dat ‘jezelf leren kennen’, ‘een eigen stijl ontwikkelen’ begint bij het (her)kennen van wie je bent en hoe je leeft. Voor meer informatie of eventueel het aanschaffen van het boek verwijs ik naar mijn website. 

Docent:    

  • Opleiding Kleding en Identiteit

Nicole Mochèl kleurt je dag

Alweer ruim 10 jaar werk ik als zelfstandig Kleur- en Stijl consulent. Met mijn bedrijf “Beleef je Kleur” werk ik met particulieren en in de zakelijke markt. Daarnaast deel ik mijn passie met anderen door les te geven.
Op deze manier breng ik mijn creativiteit tot leven door te werken met mensen, mode en kleur. Mijn enthousiasme en intuïtie voor de positieve uitwerking van kleur en stijl deel ik graag delen met anderen.

Na mijn modeopleiding heb ik, als productmanager voor een internationaal sport- en lifestylemerk veel gereisd. Tijdens deze reizen door o.a. Indonesië, Bangkok, Portugal, Turkije en Taiwan en door de meer dan 20 jaar werkervaring, ontwikkelde ik een perfect oog voor stijl, kleur en materiaal. Ik laat mij inspireren door de kleurrijke wereld om mij heen, door mensen, geuren en zelfs vergezichten.

Ik ben tot het inzicht gekomen dat wat je bij je draagt, letterlijk en figuurlijk, ook gevolg heeft voor wat je bijdraagt aan de wereld. Want als jij je prettig voelt en dus goed in je vel zit – en wat is kleding anders dan een
tweede vel? – dan word je verdraagzamer. Je verhoogt je toegankelijkheid. Je groeit als mens en daardoor kun je meer voor anderen betekenen.

Door wat ik in mijn carrière en tijdens mijn reizen heb gedaan en beleefd, ben ik gegroeid en heb ik ontdekt waar mijn passie ligt: ik wil anderen laten zien waar hun kracht ligt. Niet alleen bij een persoonlijk of zakelijk advies maar ook als ik mensen het vak leer.

Nicole Mochèl

Regien Strategier

Regien Strategier is directeur van Regien Strategier Opleidingen

Ieder mens is getriggerd door de vraag: ‘wie ben ik’? Ieder mens probeert gedurende zijn hele leven steeds een stukje dichter bij zichzelf te komen. Dat kan op vele manieren. Bijvoorbeeld via beeldende kunst, of via een spirituele zoektocht, via religie, de natuur, via zorg voor anderen, via politiek, techniek en nog op zoveel andere manieren. Kortom: Iedereen zoekt zichzelf. Inzicht in jouw individuele kleur- en stijlkenmerken helpt je om je goed te voelen, om van binnenuit te stralen en je goed in je vel te voelen. Dat maakt dat je makkelijk en zeker door het leven gaat, zonder negatieve gevoelens dat je niet mooi genoeg zou zijn of dat je je niet kunt meten aan anderen die het in jouw ogen zo goed doen.

Al dertig jaar ben ik vervuld van kleur in al zijn facetten en dat verveelt nooit. Of je nu de kleurenpracht van bloemen neemt, schilderijen of zelf schildert, of gewoon altijd met kleur bezig bent in wat voor vorm dan ook, het blijft een fascinerend fenomeen. Ik heb er jaren geleden na mijn  carrière in het onderwijs mijn beroep van gemaakt en heb vele, vele mensen een kleur- en ook stijladvies gegeven. Ook dát verveelt nooit, geloof me. Het gaat er altijd om dat je mensen (je klanten) gelukkig maakt door ze te helpen inzicht te krijgen in hun eigen kleur- en stijlkenmerken, zodat ze gaan stralen. Daar word je dan zelf ook weer gelukkig van!

Misschien herken je dit wel: Van kinds af aan heb ik altijd met verwondering naar mensen gekeken. Hoe ze eruit zagen. De verschillen, de schoonheid, de overeenkomsten en ook de dingen die me triggerden en waarvan ik voelde: Dat kan beter. Dat is natuurlijk de reden waarom ik op mijn 40e, in aanraking komend met dit vak, direct een vonk voelde: Dít wil ik gaan doen, dít snap ik. En dan, na zoveel jaar is er dan een fijne school: RSO – Regien Strategier Opleidingen om alles te leren over persoonlijke kleur-, Make-up en Stijladvisering.

Ik hoop binnenkort kennis met jou te mogen maken om je alles te vertellen hoe je je kunt bekwamen in alle elementen van dit prachtige vak. Lees er eerst alles over op de verschillende pagina’s.

Realiseer je dat het 78Color System een uniek kleurenanalysesysteem is met geen 4 of 12, maar 78, (inmiddels 82) verschillende Personal Color Cards. Persoonlijk en genuanceerd.

Rosa Strategier is visagist. Als eigenaar van Studio Rosa heeft zij een bloeiende praktijk in Hoevelaken. Zij is gespecialiseerd in visagie, nagels, pédicure en wimper-extensions.

Al enige jaren verzorgt zij de trainingen Make-up bij Regien Strategier Opleidingen. Samen met haar moeder Regien Strategier ontwikkelde zij het revolutionaire make-upmerk Skin Color Cosmetics©.

Docent:

Basistraining Make-up Skin Color Cosmetics
Verdiepingstraining Make-up

Rosa Strategier

Dorine Boudewijn

Dorine Boudewijn heeft haar eigen modevakschool in Nijmegen. Ze heeft 25 jaar ervaring met het maken van kleding en kijkt daardoor op een heel eigen wijze naar mensen. Ze kan je als geen ander uitleggen wat de wisselwerking is tussen kleur, kleding en de mens in die kleding. Dat doet ze voor RSO in de Kleuropleidingen, de Opleiding: Uiterlijk & Identiteit en de modules.

Dorine is docent in hart en nieren. Dat ze voor de klas heeft gestaan en intussen ruim 15 jaar in haar eigen bedrijf les geeft, merk je aan haar manier van werken. Ze stelt rake vragen, deelt lastige materie op in behapbare lessen en geeft haar cursisten de ruimte om te groeien. Ze laat zich ook graag verrassen en staat open voor discussie: beredeneer gerust waarom jij het anders ziet en jullie komen er samen wijzer uit.

Studio Do – het bedrijf van Dorine – staat in het teken van creativiteit en zelfexpressie door kleding. Dat doet zij niet alleen door kleur- en kledingtrajecten, ze geeft ook naailes. Want als je zelf je kleding kunt maken, kun je jezelf letterlijk en figuurlijk vormgeven en zijn wie je bent.

Schuiven naar boven
Right Menu Icon