Kleur, stijl & make-up

Opleiding image professional / imageconsultant

Allround opleiding tot image professional / imageconsultant

Combi Opleiding A: KLEURADVISEUR + KLEDINGSTIJLADVISEUR + MAKE-UP ADVISEUR

Als je van kleur, kleding en van make-up houdt en je vindt het altijd al leuk om mensen te adviseren, omdat je een goed kleur- en stijlgevoel hebt en mensen wilt helpen, dan is deze opleiding echt iets voor jou! Jij bent iemand die intuïtief aanvoelt wat goed staat bij een ander.

Deze allround veertiendaagse opleiding tot Image Professional, biedt vele mogelijkheden om adviezen en workshops in diverse combinaties te geven. Je wordt een Image Consultant die nagenoeg het hele spectrum van dit mooie vak beheerst. Meld je nu aan…

Korte inhoud van deze Allround Opleiding Image Professional

Kleur

 • Je leert werken met de kleurenanalyse technieken van het unieke 78Color System
 • Kleurenleer, de kleurkarakteristieken
 • Je kent de 78 + 4 verschillende kleurpaletten
 • Je oefent met proefpersonen, thuis en tijdens de lessen
 • Je maakt collages en kleurreeksen om je kleurkennis te vergroten en de kleurcollages en-reeksen in te zetten als ondersteunend beeldmateriaal
 • Duur: 6 dagen

Stijl

 • Je leert alle aspecten van een bodyanalyse met een daarbij passend kledingadvies
 • Je ontwikkelt kennis over Kledingstijlen en Stijlpersoonlijkheid
 • Je ontwikkelt je kennis over vormen, proporties, dessins en accessoires
 • Je leert over corrigeren en camoufleren
 • Je leert via en protocol om een goed kledingadvies te geven
 • Je oefent met proefpersonen, thuis en tijdens de lessen
 • Je maakt stijlcollages om je stijlkennis te vergroten en om in te zetten als ondersteunend beeldmateriaal
 • Duur: 6 dagen

Make-up

 • Je leert opmaken met onze eigen Skin Color Cosmetics Minerale make-up afgestemd op de persoonlijke huidskleurkenmerken van je klant
 • Je leert werken met de huidskleuranalysetools om de boventonen en ondertonen van de huid te bepalen
 • Je ontwikkelt productkennis
 • Je oefent op proefpersonen, thuis en tijdens de lessen.
 • Duur: 2 dagen

Meer informatie of aanmelden

Meer weten over de opleiding tot allround image professional? Stuur ons bericht en we nemen zo snel mogelijk contact met je op.

Attentie: Voor alle opleidingen geldt een minimum aantal deelnemers van 6 personen. Dit vergroot de effectiviteit en het rendement van de opleidingen. Omdat de inhoud van de  lessen bij alle opleidingen gelijk is, voegen we alle studenten voor de desbetreffende opleidingen samen tot het maximum.

Aanvullende lesinformatie

In deze enerverende geweldige veertiendaagse training en leer je:

Werken met de kleurenanalyse techniek van het 78Color System. Uniek in de Basisopleiding Kleurenanalyse, waarin je in zes intensieve lesdagen en twee extra video lessen de basistechnieken onder de knie krijgt van het 78Color System. Het kleuranalyse systeem met 78 (+4) verschillende kleurpaletten. Gevarieerd en veelzijdig. Nergens vind je zo’n genuanceerd en origineel kleursysteem waarin je flexibel leert omgaan met de mogelijkheden van een kleurenanalyse. Geen seizoenen, niet 10 of 12 paletten. Dit gaat veel verder en is uniek. Ontwerp en productie is in eigen hand van RSO.

Stap voor stap leer je hoe je een kleurenanalyse doet gevolgd door het kleuradvies. De daarbij bijbehorende Personal Color Card is voor de klant het praktische hulpmiddel om het advies in praktijk te brengen.

De praktijk staat in deze opleiding centraal.

Je oefent direct met elkaar en op proefpersonen in de lessen en thuis.

In de opleiding tot Kleding- Pasvorm- en Stijladviseur, leer je in zes intensieve lesdagen en twee video lessen alle basiskennis en technieken om een goed kleding- en pasvormadvies te geven. Veel vrouwen zijn best onzeker over hun figuur en zijn dolblij met adequate aanwijzingen over wat hen goed staat en hoe je een optische balans creëert door te accentueren en te camoufleren. Kledingvormen kunnen je optisch langer, korter, slanker of zwaarder, breder of  smaller doen lijken. Met simpele aanwijzingen bereik je al snel een fantastisch effect. Het herkennen van je Stijlpersoonlijkheid versterkt je in de uitdrukking van je identiteit.

Je oefent met elkaar en op proefpersonen in de lessen en thuis.

Met speciale huidskleuranalysetools doe  je huidskleuranalyses. Je leert onderscheid te maken tussen ondertonen (voor de decoratieve make-up) en boventonen (voor de kleur van de foundation). Minerale make-up is tegenwoordig dé trend op make-up gebied. Natuurlijk, makkelijk en anti-allergeen.

Je sluit de opleiding in de laatste les af met een toets en ontvangt een certificaat en een bordje dat je erkend Skin Color Cosmetics Specialist bent. 

Omdat je allround bent, ontstaan er vele combinatiemogelijkheden en kun je wat langere trajecten aanbieden. Ook heel geschikt voor maatwerk.

Ondersteunende videoles 1: KLEURENLEER. Je krijgt de beschikking over een video les met extra informatie over en toelichting bij de opdracht kleurenleer en de effecten van kleur en de kleurcontrasten om de opdracht uit te werken. Je kunt dit tijdens de opleiding keer op keer terugkijken.

Ondersteunende videoles 2:  KLEURCOLLAGES EN KLEURREEKSEN: Deze video les ondersteunt je  bij het maken van de 6 kleurcollages uitgaande van de kleureigenschappen waar we mee werken en bij het maken van de kleurreeksen.  Je wordt waar nodig begeleid door een docent. Met het resultaat heb je fantastisch beeldmateriaal gemaakt als hulpmiddel om aanschouwelijk te maken wat je met alle kleurtermen bedoelt.

Ondersteunende videoles 3: STIJLPERSOONLIJKHEID en STIJLCOLLAGES. Deze video les bevat extra uitleg en hulp om te leren welke stijlen er zijn om uitdrukking te geven aan je identiteit. Je maakt bovendien collages van de diverse stijlen. Je wordt begeleid door een docent.

Ondersteunende videoles 4: DESSINS EN ACCESSOIRES.

Deze video les gaat over proporties en verhoudingen in relatie tot dessins en accessoires. Bij deze les horen opdrachten. Je wordt begeleid door een docent.

Praktische informatie

Kleur en Make-Up in de studio Hoevelaken.

Stijl in Het Koetshuis Amersfoort.

We plannen steeds minimaal 2 weken tussen de lessen om je de gelegenheid te geven je de stof eigen te maken en te oefenen met modellen

Zie voor de data de cursusagenda.

Dag 1 en dag 2 van de opleiding zijn gepland op een vrijdag en zaterdag.

Daarbij hoort een gratis overnachting met ontbijt bij Fletcher Hotel De Klepperman, waar ons Opleidingsinstituut gevestigd is. Zaterdagavond kan de hele cursusgroep gebruikmaken van de besloten Wellness ruimte met sauna, bubbelbaden en Turks stoombad.

€ 4.250,00. Excl.21% btw (€ 5.142,00 incl btw). Inclusief alle gebruiksmaterialen en producten. KORTING bij deze optie: € 695,00  

Schuiven naar boven
Right Menu Icon