Reviews van de cursisten

Gabriëlle Schepers-Leijzer

Ik heet Gabriëlle Schepers-Leijzer, 56 jaar, woon in het Achterhoekse dorpje Etten en ben sinds juli 2021 fulltime ondernemer van Pand 100 te Gendringen. Een secondhand-shop voor vnl. dameskleding en accessoires, waar ik ook zelf gemaakte hoeden verkoop en -kussens. En waar ik héél graag van meerdere kledingstukken een nieuw kledingstuk wil creëren, maar daar heb ik de tijd nog nauwelijks voor vrij kunnen maken.

Na zo’n 30 jaar in het basisonderwijs begon ik me af te vragen of ik in mijn werkzaam-leven alleen maar JUF wilde zijn. “Ik kan toch nog veel meer. Maar wat?” Door gesprekken met vrienden hierover kwam ik af en toe te werken bij een kledingzaak in Zutphen. Kleding heeft altijd mijn interesse gehad. Van het begin af aan vond ik het heerlijk om mee te kijken welke kleding bij iemand paste. Tegelijkertijd vroeg ik mij af: waarom verkoop ik deze vrouw deze kleding? Ik kwam erachter dat sommige mensen het best moeilijk vinden om kledingkeuzes te maken. Dat herkende ik niet bij mezelf, maar intrigeerde me zeer. Zoals ik in het onderwijs, als remedial teacher, ook altijd de behoefte had om te analyseren wat er in een kind omgaat, gesteund door theorie, kwam de behoefte in deze branche ook omhoog. Ik schreef mij in bij een vogelvlucht-opleiding waarbij ik kleur- en stijlanalyses zou leren. Ik zag het helemaal voor me om dit toe te kunnen passen bij secondhand kleding, omdat ik vind dat kleding langer mee kan gaan dan dat we nu vaak doen. En een verkeerde keuze voor de één kan juist het perfecte stuk zijn voor de ander. Opleiding gedaan, maar behoefte aan meer verdieping bleef aan mij knagen. Inmiddels wel een pop-up opgestart in Etten, in de voorkamer van mijn ouders. Zij wonen op nr 51, ik op 49: samen 100. Vandaar Pand 100.

Omdat de combinatie onderwijs naast een eigen winkel in de praktijk voor mij niet mogelijk bleek stopte ik na 33 jaar met het onderwijs en waagde de sprong om volledig te gaan voor een eigen winkel. De behoefte aan méér achtergrond op het gebied van kleur zorgde ervoor dat ik gelukkig terecht kwam bij de Regien Strategier opleiding en het 78 color system. Ik slurpte alles op wat ik daar kon leren: heerlijk vond ik deze opleiding en het werken aan de analyses.

Omdat ik mensen graag goed wil leren kennen in hun zoektocht naar de juiste kleding ga ik dit vanaf september verder uitbouwen met de opleiding: Uiterlijk en identiteit. Ik neem mensen serieus bij hun keuzes, schiet te hulp waar ze erom vragen, al dan niet letterlijk. Ik streef ernaar dat mensen met een goed gevoel van eigenwaarde de winkel kunnen verlaten en mogelijk wat durven te experimenteren in hun outfits. Het leuke is dan dat de secondhand kleding bij aanschaf minder duur is en dat ze het er dan soms makkelijker voor over hebben.

Ik maak foto’s van outfits die ik post op Facebook en Instagram (pand.100) om te prikkelen en op te waarderen. Soms van modellen (gewoon mensen die ik ken of klanten waarmee iemand zich kan identificeren), maar vaak ook selfies. Bovendien geef ik er graag wat informatie bij over kleur en stijl.

Mijn onderwijservaring, sensitiviteit en mensenkennis helpen mij dit te ondersteunen. Mijn nieuwsgierigheid en leergierigheid zorgen ervoor dat ik nog meer een coachende rol wil kunnen vervullen in de zoektocht naar de juiste, passende kleding, voor welke gelegenheid dan ook. Dat het uiterlijk in harmonie is met het innerlijk en hoe ze elkaar kunnen versterken.

Gabriëlle Schepers-Leijzer

Maartje Waanders

Allereerst mijzelf maar even voorstellen: mijn naam is Maartje Waanders. In het dagelijks leven ben ik zangeres en vocal coach. Als jong meisje was ik al niet weg te slaan van het podium, ik schreef mijn eigen toneelstukjes op de basisschool, deed optredens met mijn schoolbandjes en genoot van concerten en theatervoorstellingen op de middelbare school. Na mijn eindexamen was de keuze snel gemaakt: ik wilde dolgraag naar het conservatorium.

Ook daar genoot ik volop. Na het afronden van mijn studies stond ik met een rugzak vol informatie op straat, op zoek naar een werkveld waar ik mij prettig in zou voelen. Ik heb veel gespeeld met diverse bandjes, op feestjes, in het theater, op festivals, noem maar op. Het enige dat ik af en toe wat lastig vond, waren de kledingvoorschriften waar ik rekening mee moest houden. Bij de ene band moest ik in het rood, bij de andere in het mintgroen, daar in een korte glitterjurk en daar weer in gala. Ik voelde mij niet altijd op mijn gemak in de creaties. Super jammer, want dat ging ten koste van mijn performance!

Bij het uitbrengen van mijn allereerste album met eigen muziek drie jaar geleden, was ik even helemaal de weg kwijt. Er was niemand die mij vertelde wat te dragen!! Toen rees bij mij de vraag: wie ben ik nu eigenlijk op het podium qua kleur en stijl? Ik ben in die tijd een traject gestart met een styliste en heb echt gekeken naar wat ìk uit wil stralen op het podium en welke kleuren mij daar het beste bij helpen. Ik was zo onder de indruk wat kleuren en een bepaalde stijl voor je kunnen doen, dat was mij niet geleerd in al die jaren op het conservatorium! Ik voelde mij vrij, was niet meer druk met de kleur of lengte van mijn jurk en kon mij volop overgeven aan de muziek en de performance.

Het zaadje was geplant. Mijn wens was andere zangers en zangeressen net zo’n ervaring te geven als ik destijds heb gehad. In je kracht op het podium staan! In de corona-tijd heb ik mij op de opleiding Kleur (78ColorSystem) gestort en de opleiding Stijl volgde snel daarna. Met de fijne hulp van Anneke Dercksen heb ik afgelopen december, helemaal alleen, mijn eerste workshop kleur gegeven aan 10 professionele zangers in een theater in Amsterdam…… De eerste kleur-analyses zijn geboekt!

Maartje Waanders

Bianca Boers

Na het behalen van mijn Master of Humanistic, Ethical and Worldview Education (Universiteit voor Humanistiek), heb ik als docent humanistisch vormingsonderwijs en trainer talent- en identiteitsontwikkeling gewerkt. Zingeving en levenskunst speelden hierbij een belangrijke rol. Als docent en als moeder heb ik ervaren dat een negatief zelfbeeld en/of lichaamsbeeld er bij veel (jonge) mensen voor zorgt dat ze in een neerwaartse spiraal terechtkomen en zich terugtrekken uit het dagelijks leven en wat voor impact dat heeft op gezondheid, vriendschappen en zelfs school- , studie- en of werkprestaties.

In 2017 heb mezelf na een zware periode binnen ons gezin (waardoor ik tijdelijk niet kon werken) de opleiding Kleur (78ColorSystem) cadeau gedaan en daarna heb ik in 2018 ook de opleiding Stijl bij Regien Strategier Opleidingen afgerond. Als plus size vrouw, was ik vooral zoekende in hoe mijn ‘buitenkant’ zich verhoudt tot de ‘binnenkant’. Ik kreeg alle ruimte van het docententeam ♥ (Regien, Anneke, Ellen en Nicole) om gaandeweg te analyseren hoe je de verbinding legt tussen die twee op een wezenlijke en diepgaande manier.

Steeds meer vrouwen worstelen met hun lichaam, gewicht en uiterlijk en dat staat behoorlijk in de weg van hun levensgeluk. Omdat ik heel graag de veilige, neutrale en ongedwongen sfeer wilde bieden die er nodig is voor vrouwen om openlijk over hun issues met hun lijf te kunnen praten, heb ik 2019 de coaching-opleiding voor Body Positive Professional gedaan.

In mijn Haagse KLEUR & STIJL Studio combineer ik imago- met lichaamsbeeldcoaching. Je kunt bij mij terecht voor kleur- en stijladvies en voor begeleiding bij alle issues die je ervaart rondom de  acceptatie van je lichaam. Ook geef ik groepstrainingen voor vrouwen rondom bodypositivity. Als mensen zichzelf met andere mensen vergelijken (wat natuurlijk en menselijk is), vergelijken we vooral die delen van ons uiterlijk waar we niet tevreden over zijn. Deze focus op uiterlijk en de druk (van o.a. de sociale media) om te voldoen aan de onbereikbare en onrealistische schoonheidsidealen veroorzaakt dat we onszelf te veel identificeren met ons uiterlijk. Hierdoor zien we de echte schoonheid in ons zelf niet meer. Het beïnvloedt onze eigenwaarde en ondermijnt ons zelfvertrouwen.

Het is mijn missie om vrouwen weer met een glimlach naar zichzelf in de spiegel te laten kijken en de regie over hun leven op te pakken, zonder botox, dieet of maagverkleiningen.

Bianca Boers

Margot

Wat heb ik een fijne contrasten dag gehad.

De dag was goed verzorgd met koffie, thee en lekkers en ook een heerlijke lunch.

Anneke is een fijn mens die iedereen in zijn waarde laat, bovendien kan ze mij heel erg motiveren.

Lesgeven doet ze op haar eigen persoonlijke manier die me erg aanspreekt.

Het is fijn om toch regelmatig weer een les mee te kunnen draaien om mijn eigen kennis up to date te houden.

Ik merk in de lessen dat jullie dat zelf ook doen en dat is fijn.

Nog steeds ben ik trots en blij dat ik gekozen heb om met het 78 Color System te gaan werken en de opleiding bij je te volgen.

Margot

Colette Wegh

Ik heb mijn kleurrijke tijd (2019-2020) bij Anneke en Regien met een groep mooie dames als bijzonder waardevol ervaren. Ik ben gegroeid door met kleur bezig te zijn. Terug naar mijn kindertijd waarin ik de gekste combinaties maakte en dat als magie ervaarde, er werd mij vroeger gezegd dat sommige combinaties niet konden, gek waren of niet gepast. Nog steeds hou ik van kleuren bij elkaar gebruiken die soms lekker botsen, het maakt je wakker, daagt uit, geeft je een gevoel van leven. De opleiding heeft mijn gevoel en liefde voor kleur wakker gekust. De kracht van een goede kleur analyse, waardoor mensen zich gezien gaan voelen, maar ook zelf kleur gaan voelen en zien wat het voor ze doet is een bijzondere ervaring. Laat kleur je raken, het zal je leven verrijken!

Colette Wegh - Wageningen

Carmen Borger

Mijn naam is Carmen Borger. Ik werk als kleding- en kleurcoach onder mijn bedrijfsnaam “Beetje laten bloezen”. Ik heb een praktijkruimte in hartje Almelo (Overijssel) aan Boompjes 6, maar kom ook graag bij mensen thuis.

Toen ik vorig jaar succesvol en bruisend van enthousiasme een opleiding tot kledingcoach had afgerond, voelde ik aan alles dat ik nog veel meer te weten wilde komen over kleur. En wel speciaal over hoe je d.m.v kleurgebruik je klant kunt laten zien en voelen wat zijn of haar meest matchende kleuren kunnen betekenen. Het seizoenen systeem voldeed mijns inziens niet volledig, althans het geeft te weinig bewegingsruimte voor mensen die niet in een bepaald seizoen passen en ook niet in de gegeven combinaties van seizoenen.

Mijn persoonlijke zoektocht naar een professioneel en dus vooral ook uitgebreid en persoonlijk systeem om als kledingcoach en inmiddels ook kleurcoach mee te werken, mondde steevast uit bij het 78color system. En toen ik leerde dat Regien het hele systeem zelf heeft opgezet en zelf alle kaartjes heeft gemaakt gaf dit mij helemaal de zekerheid dat ik hier echte passie en kennis zou kunnen opdoen.
Met het 78colorsystem kan de klant binnen de breed gedragen 6 kleurkarakteristieken in dit systeem helemaal zijn of haar unieke zelf herkennen, want alle mogelijke combinaties (78!) zijn te laten zien aan de hand van een uitgebreide analyse en uiteindelijk een persoonlijk kleurkaartje. En juist die insteek, dat alles mogelijk is omdat iedereen uniek is in kleurkarakteristieken en een authentieke persoonlijkheid heeft, gaf de doorslag om te gaan voor deze opleiding.
Je wilt, als je eenmaal weet dat je kleuranalyses wilt geven, namelijk leren van de besten.
Gelukkig is mij dit gelukt!
Ik heb de basisopleiding Kleur gevolgd en kan niet anders dan zeggen dat het precies was waar ik op hoopte. Passie, bevlogenheid en het doel om de klant echt centraal te stellen vond ik allemaal op de opleiding. En als een soort bonus kan ik wel zeggen dat de opleidingsdagen ook nog eens vol met persoonlijke aandacht voor ons als cursisten zat, er genoeg gelachen werd, en alles bespreekbaar was. En dat we naast de immer bevlogen en warme docent Anneke, ook Regien vaak zagen, gaf wel aan dat het een opleiding met een missie is!

Carmen Borger - Almelo

Doortje Boonstra

Staat u prachtig! Dit hoor je elke verkoopster in een kledingwinkel wel roepen. Als ondernemer vind ik het heel belangrijk om goede adviezen te geven in mijn winkel. Advies dat ik kan onderbouwen en waar mijn klant ook echt wat aan heeft. Door mijn achtergrond als accountmanager in kappersbranche en passie voor interieur en mode heeft kleur altijd al mijn interesse gehad. Daarom wilde ik gaan starten met het geven van kleuradviezen.

De reden waarom ik voor het 78 Color System heb gekozen is omdat het niet uitgebreider kan! Fantastisch is dat! Het is zo fijn om een advies zo persoonlijk en op maat te kunnen geven.

De opleiding kleur was ontzettend leerzaam! Ik heb er onder andere veel geleerd over kleurenleer, de effecten van kleur en contrasten. Anneke is een gedreven docent die je uitdaagt om verder te kijken en heel veel kennis in huis heeft.

Mijn plan was in eerste instantie om het kleuradvies alleen te integreren in de winkel. De opleiding heeft mij zo enthousiast gemaakt dat ik gelijk door ben gegaan met de opleiding Skin Color Cosmetics en ondertussen een tweede bedrijf aan het opstarten ben die helemaal gericht is kleur en make-up advies! De opleiding heeft wat dat betreft nieuwe deuren geopend. Een verrijking voor mij als ondernemer en persoonlijk.

Doortje Boonstra - Grootebroek-Friesland

Jwala Koop

Al jaren zat ik te dubben over de opleiding met het 78-kleuren systeem. Toen ik eindelijk had besloten om het doen heb ik er zó van genoten! Helemaal opgaan in kleur was leerzaam en vooral ook heel leuk want je doet het samen met andere kleurfanaten. Door veel uit te proberen, steeds beter te kijken, de theorie en de vele aanwijzingen kwam ik er achter welke effecten de kleurkarakteristieken hebben. Van vrienden heb ik kleuranalyses gemaakt die vervolgens werden besproken in de les. Daar leerde ik veel van, want dit systeem is heel precies. Die geringe verschillen zijn belangrijk en het kost tijd en training om dat goed te zien. Het is echt een vak merkte ik! Na de opleiding ben ik naar de Bahama’s gegaan waar ik direct veel sessies kon geven. In het tropische licht (wat weer anders is!) kleuranalyses uitvoeren en er ook nog ‘ns goed mee verdienen, ja, dat is toch fantastisch? Als je een kleurfanaat bent zou ik zeker deze opleiding doen!

Jwala Koop - Amsterdam

Marisa Buis

In 2007 heb ik met veel plezier de opleiding Kleur bij Regien afgerond, het heeft mij een mooi eigen bedrijf opgeleverd.

Neem gerust een kijkje op www.colorconnecting.nl . Naast dat het een zeer gezellige opleiding is, word je ook persoonlijk goed begeleid.
Voor mijn eigen ontwikkeling is het een grote stap naar persoonlijke groei geweest. Ook door het aantal nascholingscursussen die ik bij Regien gevolgd heb.
De laatste was marketing gericht met oog voor je website en doelgericht de juiste klanten binnen halen.

Marisa Buis - Amersfoort

Anneke Dercksen – Bobeldijk

Naast de docent ben ik in mijn eigen Imago Studio Ultramarijn ook gebruiker van het 78Color System. Ik ben opgeleid in 4 systemen, dus breed ervaren met de verschillen. Uiteindelijk koos ik voor het 78Color System omdat het het enige systeem is, dat de mens in de kleurenanalyse echt zichtbaar maakt in al haar/zijn facetten. De effecten van ondertonen op de uitstraling van de huid, maar zeer belangrijk ook het stralen van de persoonlijkheid van binnenuit, door te spelen met licht, donker, helderheid en zachte tonen. Niets is dwingend in dit systeem, geen hokjes, geen verboden. De klant wordt meegenomen in het proces, effecten worden niet alleen zichtbaar, maar veelal ook voelbaar gemaakt. Mijn specialisatie is ‘Uiterlijk, kleding en identiteit’. Ons uiterlijk is wie wij zijn, het 78CS is een belangrijke onderdeel van mijn werkwijze, mijn klanten gelukkig maken met wie ze zijn en hoe ze er uit zien.

Anneke Dercksen – Bobeldijk - Twisk- Noord Holland

Esther Costa

Na een flink aantal jaren als lerares-coupeuse met eigen Modevakschool volgde ik als aanvulling en verdieping van mijn vakkennis de opleiding voor kleurconsulente bij Regien Strategier.

Een interessante opleiding, waar ik veel geleerd heb over kleuren, maar ook over de persoon en persoonlijkheid achter de kleur!

Bij het geven van kleuradvies wordt er niet alleen gekeken naar de kleur die ‘goed staat’ maar ook wat bij iemand past.

Voor mij een goede combinatie, lesgeven en kleuradvies geven!

Esther Costa - Friesland

Arja van der Pot

Nadat ik 50 was geworden kwam steeds meer het besef dat het anders moest. Ik was heel succesvol in mijn toenmalige bedrijf, maar niet (meer) gelukkig. Uiteindelijk heb ik het roer volledig omgegooid, maar de eerste stap op mijn weg van hoofd naar HART was het volgen van de kleur- en stijlopleiding bij Regien Strategier Opleidingen!

In mijn begeleiding van 50+ vrouwelijke ondernemers die verlangen naar méér dan succes alleen vormt een kleurenanalyse volgens het 78Color System een belangrijk onderdeel.

Weten wie je bent, wat jouw grootste kracht is en dat uiterlijk zichtbaar kunnen maken geeft zoveel zelfvertrouwen! En ondernemen vanuit zelfvertrouwen, zodat je vol gáát voor je passie, is geweldig! Dan is ondernemen een feestje met voldoende energie voor wat er écht toe doet in jouw leven!

Arja van der Pot - Beekbergen-Gelderland

Margot Poppes

‘DroomHaar’

DROOMHAAR | DÉ IMAGO SPECIALISTEN

Wij zijn dé imago specialisten van Noord-Holland. Naast het knippen van de nieuwste coupes en fijne gezichtsbehandelingen bieden wij, Margot, Chantal en Iris, een totaalconcept waarbij wij je helpen met het versterken van je persoonlijke uitstraling.

TOTAAL CONCEPT HAAR, HUID & STYLE

Kies je altijd weer voor een zwarte garderobe of altijd maar hetzelfde kapsel? Wij geven je graag een haar-, huid-, make-up-, kleur- en stylingadvies. Vanzelfsprekend zijn wij op de hoogte van de laatste modetrends en volgen wij regelmatig diverse haar- en huid trainingen. Maar dit is bij ons niet leidend want wij kijken en luisteren naar jou als persoon.

PERSOONLIJK ADVIES

Wie ben jij en wat wil je uitstralen? We nemen de tijd om samen tot een passend en persoonlijk advies te komen, waarbij jij helemaal jezelf voelt. Doordat je huid straalt, je haar goed zit en je kledingstijl en kleuren passen bij jouw persoonlijkheid kunnen we er voor zorgen dat je je zelfverzekerder gaat voelen en zult stralen. Dit kan voor mooie veranderingen zorgen.

DE KOFFIE STAAT KLAAR

Dit alles in onze salon in Blokker waar een rustige en gezellige sfeer hangt en altijd een heerlijk kopje koffie of thee (diverse varianten en smaken) voor je klaar staat.

Ik ben er trots op om met het 78-color system te werken.

Margot Poppes - Hoorn (Noord-Holland)

Floor Teunissen

Mijn bedrijf heet ‘Ode aan kleur’

Ik combineer hulpverlening en het geven van kleur- en stijladviezen en dat bevalt heel goed. Ik geef regelmatig workshops: ‘Herken je eigen stijl’. De verdiepingsmodule ‘Kleding en Identiteit’ die Anneke Dercksen mij gaf, heeft me hierbij veel gebracht!

Het geven van kleur- en stijladviezen ligt een beetje stil door de Corona, maar binnenkort geef ik weer een workshop: ‘Herken je eigen stijl’. De verdiepingsmodule ‘Kleding en Identiteit’ die ik gevolgd heb bij Anneke Dercksen gaf, heeft me hierbij veel gebracht!)

Ik kan iedereen aanraden na de basisopleiding Kleur ook de opleiding Stijl te gaan volgen. Deze twee opleidingen samen vormen dat je allround wordt en ze vullen mekaar prachtig aan. Ik heb er elke dag nog plezier van!

Het is mijn passie om mensen zich mooier, zelfverzekerder en meer tevreden met zichzelf te laten voelen. Ik vind het vooral leuk om mensen anders naar zichzelf te laten kijken. Er is vaak zoveel mogelijk en er valt samen met de klant veel te ontdekken. Iemands smaak en persoonlijkheid neem ik van harte mee in mijn adviezen.

Floor Teunissen - Friesland

Halina van Davelaar

Ik ben begonnen met de opleiding bij Regien Strategier omdat het een kleurensysteem is wat breder is dan alleen de kleuren van de 4 of 12 seizoenen. Kleding en kleur spelen een belangrijke rol in mijn leven en ik was toe om mij hier meer in te gaan verdiepen. In mijn werk als loopbaancoach zie ik wat de invloed van kleding is en hoe fijn het is om mensen hiervan bewust te maken. Het is een boeiende opleiding en ik heb gemerkt dat ik op een andere manier naar mezelf en anderen kijk. De theorie en praktijklessen zijn goed op elkaar afgestemd. Het maken van collages van de 6 karakteristieken geeft je goed inzicht in de verschillen en is het voor de klant duidelijk wat je bedoelt met helder, gedempt, koel, warm, diep en licht.

Het oefenen op elkaar en thuis geven je steeds meer vertrouwen en het is zo mooi om te ontdekken wat je mooiste kleuren zijn door middel van kleurkragen om je schouders. In de spiegel kun je zien hoe je straalt als de juiste kleur/combinatie is gevonden.  Anneke, de docent is een zeer ervaren en deskundig vrouw en de lessen zijn in een prettige en gezellige sfeer.

Bedankt Anneke en Regien.

Halina van Davelaar - Utrecht
Schuiven naar boven
Right Menu Icon