Reviews van de cursisten

Tonny van der Linden

Mijn naam is Tonny van der Linden. Ik volgde jaren geleden de opleiding bij RSO. Als ik terugkijk op mijn opleiding bij Regien Strategier, kan ik met zekerheid zeggen dat het een keerpunt was in mijn leven. Tijdens de opleiding heb ik de basisprincipes van imagostyling geleerd, met een focus op stijl en kleur. Het 78color-systeem was een belangrijk onderdeel van de opleiding, en dankzij de expertise van Regien kon ik mijn kennis op dit gebied enorm vergroten.

Wat ik het meest bewonder aan Regien is haar kennis en begrip van verschillende kledingstijlen voor vrouwen, inclusief pasvormen voor verschillende lichaamstypes. Na het afronden van de opleiding, was ik vastbesloten om mijn passie voor de kledingindustrie te ontdekken en te ontwikkelen.
Ik begon met het aanpassen van bestaande kledingstukken uit de garderobe van vrouwen, waarvan ik zag dat ze ongedragen in de kast bleven hangen. Door het maken van een nieuw ontwerp van deze kledingstukken, wilde ik ervoor zorgen dat deze kledingstukken weer een nieuw leven kregen. Ik ontdekte dat veel vrouwen ongedragen kleding in hun kast hebben hangen, en ik wilde hen helpen om deze kledingstukken op een duurzame manier te hergebruiken.
Bij het ontwerpen van kledingstukken, kijk ik niet alleen naar het uiterlijk, maar ook naar het innerlijk van de klant. Het ontwerp moet als een tweede huid passen, en daarom is het belangrijk om je te verdiepen in de klant en haar persoonlijkheid. Het ontwerpen van bestaande kledingstukken heb ik zeker tien jaar gedaan, en tijdens deze periode heb ik veel geleerd over het boosten van het imago.
Een goed imago is niet alleen belangrijk voor het zelfvertrouwen, maar ook voor duurzaamheid. Ik ontdekte de Japanse gezichtsmassage, genaamd Kobido, die zorgt voor een verjongend effect op het gezicht en een frisse, jeugdige uitstraling geeft, net als het dragen van de juiste kleuren en glans. Samen met een kleurconsulente organiseer ik twee keer per jaar het Personal Shop Event, waarbij we mensen adviseren over kleur, stijl en pasvorm.
Kortom, de opleiding bij Regien Strategier heeft mijn passie voor de kledingindustrie ontstoken en ontwikkeld. Door het aanpassen van bestaande kledingstukken en het geven van eerlijk advies over kleur, stijl en pasvorm, heb ik mijn klanten geholpen om zich zelfverzekerd en mooi te voelen in hun kleding. Ik ben ontzettend dankbaar voor de kennis en expertise die ik heb opgedaan tijdens mijn opleiding bij Regien.

Tonny van der Linden

Jeanette Zwinkels

Hoi, ik ben Jeannet zwinkels, 
En al zo lang ik me kan herinneren gefascineerd door alles wat met make-Up, haren en kleding te maken heeft.  Na jaren in een andere branche werkzaam geweest te zijn ben ik 30 jaar geleden begonnen aan een kappersopleiding . Hierna volgde al snel de opleidingen tot Kleur- en Stijl-analist maar ook Visagie, Grime en Manicure, om zo voor vrouwen een totaal plaatje te kunnen verzorgen. Dit, omdat ik na mijn kappersdiploma vond dat je niet alleen ‘haar’ was als je iets uit wilde stralen, maar dat het totaalbeeld voor mijn gevoel moest kloppen.
Zo heb ik jarenlang met de welbekende 4-seizoenen gewerkt bij de kleuranalyse. Totdat ik op een dag een moeder en een dochter op bezoek kreeg. De moeder had een donkere huid en donkere ogen en de dochter een lichte huid en lichte ogen en ze vielen na de kleuranalyse beide onder de noemer  ‘zomer-type’ En toen dacht ik, dit klopt toch niet, ik mis hier iets in!

Na een uitgebreide zoektocht op het internet kwam ik uit bij Regien Strategier met het 78 color systeem. Fantastisch! Er ging echt een wereld voor me open! Dit was wat ik zocht en nu kon ik iedereen nog persoonlijker adviseren. Nog steeds gebruik ik ook mijn ‘oude’ systeem om mensen aan kleur, en de uitwerking daarvan op hun huid, haar en ogen, te laten wennen.
Maar dan schakel ik al snel over naar het 78 Color Systeem, met de prachtige kleurkragen.  Maar ook pas had ik toch weer een bijzondere ervaring. Er zat een jonge vrouw voor mijn spiegel waarbij ik steeds dacht; al die kleur is teveel voor jou…… ik vind niets je echt laten stralen……

Wat voor kleurtype zou ze nu toch zijn?
Ik nogmaals naar de kleding gekeken die ze aan had en de kledingstukken die ze had meegenomen.( ik vraag altijd of ze 3 favoriete en 3 kledingstukken mee willen nemen die maar in de kast blijven liggen) En ineens ging het kwartje vallen en zag ik dat dit allemaal ‘licht neutrale’ kleuren waren. Dus dat soort kleuren doeken erbij gepakt en warempel, ze bleek een ‘Neutraal-warm-Licht’ kleurtype te zijn. Hiervan hadden Regien en Anneke pas een nieuwe set kaartjes ontwikkeld ( de Special Edition) en ik bedacht me dat ik die ook had liggen.Klant blij, ik blij! Echt een fantastische aanvulling op de 78 kaartjes! Heel blij mee dus ik wacht weer op nieuwe ontwikkelingen 😉 Altijd fijn om voor een les of workshop, deze heb ik laatst nog gevolgd; Workshop Organiseren, bij jullie aan te kunnen schuiven.

Jeanette Zwinkels

Vera Martens

Gisteren was het zover. Ik gaf voor de allereerste keer mijn workshop ‘’Kleur je carrière”, een workshop over het inzetten van kleur en vorm in kleding om je (carrière) doelen te bereiken. Vijftien medewerkers van de Universiteit Utrecht hadden zich ervoor opgegeven. Die nacht sliep ik onrustig. Gedachten maalden door mijn hoofd: Wat als mijn oefeningen niet aansluiten bij de verwachtingen van de deelnemers? Is de groep niet te groot? En is zo’n workshop geven überhaupt wel iets voor mij? 

Zenuwachtig reisde ik af naar Utrecht. Maar toen ik aankwam in de deftige zaal waar ik mijn workshop gaf, verdween mijn angst als sneeuw voor de zon. De groep die ik aantrof had er veel zin in en was vanaf het begin tot het eind één al oor. Er werd gelachen, maar er werden ook serieuze vragen gesteld. Één van de deelnemers vertelde dat ze er last van had dat anderen vaak dachten dat ze student was, terwijl ze al jaren als universitair docent werkte. Hoe kon ze zich zo zich kleden, dat ze er wat serieuzer en volwassener uitzag? Dat was precies waar mijn workshop overging. Hoe kan je met kleuren en vormen in je kleding jouw uitstraling zo beïnvloeden dat je overkomt zoals je wilt overkomen?

De workshop bleek goed te passen bij het kennisniveau en de behoeften van de deelnemers. Na afloop kreeg ik meteen de vraag of ik binnenkort ook beschikbaar was voor een individueel kleuradvies. En er werd alvast gepolst of ik ook zulke sessies aan studenten wilde geven. Dit zou namelijk een waardevolle training zijn voor iedereen die zich binnenkort op de arbeidsmarkt begeeft. 

Wat ik heb geleerd van deze ervaring is dat je gewoon in het diepe moet springen. Ook al heb je nog geen zwemdiploma, duik er toch gewoon in! Dat is de beste manier om te leren. Nu weet ik dat workshops geven bij mij past, maar ontdekken dat iets niet werkt of niet voor jou is, is net zo waardevol. En daar kom je alleen achter door te doen. 

Dat mijn workshop goed ging, heb ik voor een groot deel te danken aan de opleiding Kleur van Regien Strategier die ik vorig jaar afrondde. Dat was een ongelooflijk inspirerende opleiding, niet in de laatste plaats vanwege mijn docent Anneke Dercksen. Van haar deskundigheid, kennis en creativiteit heb ik enorm veel geleerd. Ook haar betrokkenheid is erg fijn. Toen ik haar vertelde dat ik een workshop wilde ontwikkelen, kon ik direct bij haar terecht voor een brainstorm en een hele sloot ideeën. En de dag na mijn workshop belde ze op en gaf ze tips voor hoe ik verder kon gaan op de weg die ik nu bewandel. Zo waardevol om een ervaren mentor naast je te hebben als je nieuwe, spannende dingen doet. 

Een ervaren mentor ben ik nog niet, maar met de ervaring van gisteren op zak zeg ik graag tegen jullie: Wil je een workshop geven? Wees mild voor jezelf, laat die zenuwen er zijn en doe het!

Vera Martens

Wendy Scheepens

Hi! Ik ben Wendy Scheepens

Al tientallen jaren werk ik in de financiële sector. Eerst in de collectieve pensioenen en daarna als Financieel manager bij een autobedrijf. Observeren en analyseren doe ik graag, zowel mensen als cijfers. Waar ik heel blij van word is als iets klopt. Dit vind ik terug in hoe pensioenen zijn opgebouwd, hoe een boekhouding in balans is, maar ook hoe het 78Color System van Regien Strategier werkt.

In 2019 heb ik zelf een kleuranalyse ondergaan op basis van het 78Color System. Het mooiste dat hieruit kwam, is dat het ook hier draait om zijn en accepteren wie je bent. En dat dat goed genoeg is of misschien zelfs prachtig. Het sloot en sluit perfect aan bij mijn innerlijke groei die ik de afgelopen jaren doormaak.
Sinds mijn eigen kleuranalyse is het onderwerp mij nog meer gaan boeien en ben ik er veel over gaan lezen. Uiteindelijk ben ik op zoek gegaan naar een cursus. Eerst vanuit interesse voor het onderwerp, later met de voorzichtige gedachte hier echt iets in de praktijk mee te gaan doen. Zo kwam ik bij Regien Strategier Opleidingen. Als ik dan wil adviseren, zou ik dat willen doen op de manier die Regien ontworpen heeft. Een verfijnd, op maat gesneden kleuradvies.

Met de opleidingen Kleur, Stijl en Make-up van Regien Strategier is er een heel andere kant van mij tot bloei gekomen. Niet toevallig dat in die zelfde tijd mijn haren spontaan begonnen te krullen. Het is een feestje voor me om bezig te zijn met kleuren, stijlen, vormen, verhoudingen en harmonie. Wat een prachtig vak is dit!
Inmiddels is At Wendy’s geboren en heb ik in de oude binnenstad van Leeuwarden in Weerd 24 mijn studio geopend. Mensen blij en geïnspireerd zien vertrekken daar doe ik het voor.

Wendy Scheepens

Greet Hoogeveen

Creatief, dat ben je bijvoorbeeld als je schilder bent of beeldhouwer.  Aangezien ik beide niet ben heb ik mijzelf echt nooit als creatief gezien. Maar bijvoorbeeld het maken van kleine stillevens van materialen uit de natuur, het zelf kleding maken, het combineren van kleuren, een gekocht kledingstuk veranderen is wel degelijk een vorm van creativiteit, maar hoort zo bij mij dat ik het nooit als iets bijzonders, laat staan als creatief heb beschouwd.

Toen ik 10 jaar geleden vastliep in het onderwijs en een loopbaantraject inging werd duidelijk dat ik de creativiteit (en oké ook de autonomie) miste. In mijn werk met kleuters kon ik in de beginjaren mijn creativiteit volop kwijt maar langzamerhand sloop de ene na de andere lesmethode de klas binnen en werd ik steeds meer gedwongen mij daaraan te conformeren. 

Daar werd ik niet blij van en dat merkte ze thuis ook. Nadat ik mijn baan in het onderwijs had opgezegd en een aantal weken thuis was zei mijn man: ‘Zo, nou ben je weer gezellig’. De keuze om te stoppen was dus een goede keuze.

In die periode heb ik de opleidingen Kleur en Stijl gedaan bij Regien. 

Wat was dat genieten zeg! Je onderdompelen in iets waar je blij van wordt, het maken van collages, het sparren met mede-cursisten, nieuwe vaardigheden leren, het ontdekken van je eigen kleuren en je eigen stijl. 

Het was een heerlijke tijd en het houdt hier niet op want nu kan ik wat ik geleerd heb bij Regien doorgeven aan mijn eigen cliënten en mag ik ze hiermee meer zelfvertrouwen en soms hernieuwde eigenwaarde meegeven en op visueel gebied en op het gebied van duurzaamheid de wereld  een beetje mooier maken.

Nog elke dag ben ik blij met dit vak, ik krijg er energie van, geniet van de workshops die ik geef en vind het heerlijk om te zien als mijn cliënten blij de deur van de studio van Kleur & Stijl bij Greet uitlopen!

Greet Hoogeveen
Kleur & Stijl bij Greet

Merijntje Betzema

“Merijntje, het is zo gaaf dat jij grafisch ontwerper bent. De koppeling met kledingadvies is heel logisch. Heb je eraan gedacht om die twee vakken te combineren?” vraagt docent Anneke Dercksen. Het is begin 2017. Ik ben zelfstandig ondernemer als grafisch ontwerper en ben net gestart met de opleiding kleurenanalyses volgens het 78Color System bij Regien Strategier. 

Zomer 2022. Een paar jaar en veel experimenten verder weet ik dat Anneke het heel scherp heeft gezien. Ondernemers zijn vaak het gezicht van hun eigen bedrijf. Mensen werken graag met echte mensen. Hòe laat je als ondernemer je gezicht dan zien op een ontspannen en comfortabele manier? Ik heb de vakkennis gecombineerd: grafisch ontwerp en imago-advies. 

Door deze werkwijze laat ik de kleding- en huisstijl op elkaar aansluiten en op je persoonlijkheid. De basis van jouw bedrijf ben je zelf, en dat maken we zichtbaar en beleefbaar. Zo trek je de ideale klanten aan.

“Merijntje, je helpt me mijn bedrijf én mezelf neerzetten,” zegt Renate Memelink, een van mijn klanten. Dat is het precies. 

Hoe gaat dat in z’n werk?

Via een aantal vaste ingrediënten bouwen we op een natuurlijke manier aan de uitstraling van het bedrijf. De stijlsignatuur.

Ik begin met holistisch imago-advies. Ik richt me op de ondernemer als mens. Techniek is belangrijk maar niet doorslaggevend. Kleur vormt de basis. Ik zet het 78Color System voor de techniek, voor de persoonlijke verbinding maak ik gebruik van mijn intuïtie. Ik heb oog voor detail, stel veel vragen en heb een groot luisterend oor. 

Deze mix vertaal ik naar de beelden: ik ontwerp, illustreer en schrijf aansluitend op wie je als ondernemer bent. En natuurlijk toets ik dat steeds opnieuw: Klopt het nog? Voelt het goed voor jou?

Garderobechecks en duurzame personal shopsessies horen er ook helemaal bij. Dat levert ideale outfits op voor fotoshoots. Deze foto’s combineer ik met het logo, de huisstijlkleuren, vormentaal en schrijfstijl zodat het totale plaatje klopt! Zo zie je de stijlsignatuur ontstaan. We zetten een uitstraling neer “die ademt wie jij bent”. 

Kan een huisstijl worden ontwikkeld zonder imago-advies? Of op basis van het advies van een andere imago-adviseur? En doe je ook nog ander grafisch werk?

Ja hoor, bijna alles kan ☺. Ik geef imago-adviezen zonder grafisch ontwerp. Ik ontwikkel een stijlsignatuur op basis van adviezen van collega’s. Ik ontwerp huisstijlen voor ondernemers zonder imago-advies. En ik ontwerp magazines, boeken, illustraties of projectstijlen. 

Schrijvende ontwerper, hoezo?

Voordat ik ontwerp, schets ik niet; ik schrijf. En omdat ik zoveel schrijf, komt het voor dat ik ook tekst schrijf voor de ondernemers waarvoor ik ontwerp. Schrijven helpt me de wereld doorgronden. Dat heeft een diepere laag: op mijn 38e ontdekte ik dat ik autisme heb. Ik schrijf op dit moment een autobiografisch boek: Zee van ruimte, leven met autisme. Ontwerpen, schrijven, imago-advies geven; het past allemaal bij de talenten die ik mede dankzij het autisme heb kunnen ontwikkelen. 

Meer lezen en bekijken over Merijntje Betzema?

Boek: https://merijntjeaanderijn.nl/zee-van-ruimte-leven-met-autisme/

Schrijvende ontwerper en imago-adviseur: https://merijntjeaanderijn.nl/

Imago-advies: https://confidencebycolor.nl/

Merijntje Betzema
Schrijvende ontwerper én imago-adviseur – Stijlsignatuur voor ondernemers “een uitstraling die ademt wie jij bent”

Gabriëlle Schepers-Leijzer

Ik heet Gabriëlle Schepers-Leijzer, 56 jaar, woon in het Achterhoekse dorpje Etten en ben sinds juli 2021 fulltime ondernemer van Pand 100 te Gendringen. Een secondhand-shop voor vnl. dameskleding en accessoires, waar ik ook zelf gemaakte hoeden verkoop en -kussens. En waar ik héél graag van meerdere kledingstukken een nieuw kledingstuk wil creëren, maar daar heb ik de tijd nog nauwelijks voor vrij kunnen maken.

Na zo’n 30 jaar in het basisonderwijs begon ik me af te vragen of ik in mijn werkzaam-leven alleen maar JUF wilde zijn. “Ik kan toch nog veel meer. Maar wat?” Door gesprekken met vrienden hierover kwam ik af en toe te werken bij een kledingzaak in Zutphen. Kleding heeft altijd mijn interesse gehad. Van het begin af aan vond ik het heerlijk om mee te kijken welke kleding bij iemand paste. Tegelijkertijd vroeg ik mij af: waarom verkoop ik deze vrouw deze kleding? Ik kwam erachter dat sommige mensen het best moeilijk vinden om kledingkeuzes te maken. Dat herkende ik niet bij mezelf, maar intrigeerde me zeer. Zoals ik in het onderwijs, als remedial teacher, ook altijd de behoefte had om te analyseren wat er in een kind omgaat, gesteund door theorie, kwam de behoefte in deze branche ook omhoog. Ik schreef mij in bij een vogelvlucht-opleiding waarbij ik kleur- en stijlanalyses zou leren. Ik zag het helemaal voor me om dit toe te kunnen passen bij secondhand kleding, omdat ik vind dat kleding langer mee kan gaan dan dat we nu vaak doen. En een verkeerde keuze voor de één kan juist het perfecte stuk zijn voor de ander. Opleiding gedaan, maar behoefte aan meer verdieping bleef aan mij knagen. Inmiddels wel een pop-up opgestart in Etten, in de voorkamer van mijn ouders. Zij wonen op nr 51, ik op 49: samen 100. Vandaar Pand 100.

Omdat de combinatie onderwijs naast een eigen winkel in de praktijk voor mij niet mogelijk bleek stopte ik na 33 jaar met het onderwijs en waagde de sprong om volledig te gaan voor een eigen winkel. De behoefte aan méér achtergrond op het gebied van kleur zorgde ervoor dat ik gelukkig terecht kwam bij de Regien Strategier opleiding en het 78 color system. Ik slurpte alles op wat ik daar kon leren: heerlijk vond ik deze opleiding en het werken aan de analyses.

Omdat ik mensen graag goed wil leren kennen in hun zoektocht naar de juiste kleding ga ik dit vanaf september verder uitbouwen met de opleiding: Uiterlijk en identiteit. Ik neem mensen serieus bij hun keuzes, schiet te hulp waar ze erom vragen, al dan niet letterlijk. Ik streef ernaar dat mensen met een goed gevoel van eigenwaarde de winkel kunnen verlaten en mogelijk wat durven te experimenteren in hun outfits. Het leuke is dan dat de secondhand kleding bij aanschaf minder duur is en dat ze het er dan soms makkelijker voor over hebben.

Ik maak foto’s van outfits die ik post op Facebook en Instagram (pand.100) om te prikkelen en op te waarderen. Soms van modellen (gewoon mensen die ik ken of klanten waarmee iemand zich kan identificeren), maar vaak ook selfies. Bovendien geef ik er graag wat informatie bij over kleur en stijl.

Mijn onderwijservaring, sensitiviteit en mensenkennis helpen mij dit te ondersteunen. Mijn nieuwsgierigheid en leergierigheid zorgen ervoor dat ik nog meer een coachende rol wil kunnen vervullen in de zoektocht naar de juiste, passende kleding, voor welke gelegenheid dan ook. Dat het uiterlijk in harmonie is met het innerlijk en hoe ze elkaar kunnen versterken.

Gabriëlle Schepers-Leijzer

Maartje Waanders

Allereerst mijzelf maar even voorstellen: mijn naam is Maartje Waanders. In het dagelijks leven ben ik zangeres en vocal coach. Als jong meisje was ik al niet weg te slaan van het podium, ik schreef mijn eigen toneelstukjes op de basisschool, deed optredens met mijn schoolbandjes en genoot van concerten en theatervoorstellingen op de middelbare school. Na mijn eindexamen was de keuze snel gemaakt: ik wilde dolgraag naar het conservatorium.

Ook daar genoot ik volop. Na het afronden van mijn studies stond ik met een rugzak vol informatie op straat, op zoek naar een werkveld waar ik mij prettig in zou voelen. Ik heb veel gespeeld met diverse bandjes, op feestjes, in het theater, op festivals, noem maar op. Het enige dat ik af en toe wat lastig vond, waren de kledingvoorschriften waar ik rekening mee moest houden. Bij de ene band moest ik in het rood, bij de andere in het mintgroen, daar in een korte glitterjurk en daar weer in gala. Ik voelde mij niet altijd op mijn gemak in de creaties. Super jammer, want dat ging ten koste van mijn performance!

Bij het uitbrengen van mijn allereerste album met eigen muziek drie jaar geleden, was ik even helemaal de weg kwijt. Er was niemand die mij vertelde wat te dragen!! Toen rees bij mij de vraag: wie ben ik nu eigenlijk op het podium qua kleur en stijl? Ik ben in die tijd een traject gestart met een styliste en heb echt gekeken naar wat ìk uit wil stralen op het podium en welke kleuren mij daar het beste bij helpen. Ik was zo onder de indruk wat kleuren en een bepaalde stijl voor je kunnen doen, dat was mij niet geleerd in al die jaren op het conservatorium! Ik voelde mij vrij, was niet meer druk met de kleur of lengte van mijn jurk en kon mij volop overgeven aan de muziek en de performance.

Het zaadje was geplant. Mijn wens was andere zangers en zangeressen net zo’n ervaring te geven als ik destijds heb gehad. In je kracht op het podium staan! In de corona-tijd heb ik mij op de opleiding Kleur (78ColorSystem) gestort en de opleiding Stijl volgde snel daarna. Met de fijne hulp van Anneke Dercksen heb ik afgelopen december, helemaal alleen, mijn eerste workshop kleur gegeven aan 10 professionele zangers in een theater in Amsterdam…… De eerste kleur-analyses zijn geboekt!

Maartje Waanders

Bianca Boers

Na het behalen van mijn Master of Humanistic, Ethical and Worldview Education (Universiteit voor Humanistiek), heb ik als docent humanistisch vormingsonderwijs en trainer talent- en identiteitsontwikkeling gewerkt. Zingeving en levenskunst speelden hierbij een belangrijke rol. Als docent en als moeder heb ik ervaren dat een negatief zelfbeeld en/of lichaamsbeeld er bij veel (jonge) mensen voor zorgt dat ze in een neerwaartse spiraal terechtkomen en zich terugtrekken uit het dagelijks leven en wat voor impact dat heeft op gezondheid, vriendschappen en zelfs school- , studie- en of werkprestaties.

In 2017 heb mezelf na een zware periode binnen ons gezin (waardoor ik tijdelijk niet kon werken) de opleiding Kleur (78ColorSystem) cadeau gedaan en daarna heb ik in 2018 ook de opleiding Stijl bij Regien Strategier Opleidingen afgerond. Als plus size vrouw, was ik vooral zoekende in hoe mijn ‘buitenkant’ zich verhoudt tot de ‘binnenkant’. Ik kreeg alle ruimte van het docententeam ♥ (Regien, Anneke, Ellen en Nicole) om gaandeweg te analyseren hoe je de verbinding legt tussen die twee op een wezenlijke en diepgaande manier.

Steeds meer vrouwen worstelen met hun lichaam, gewicht en uiterlijk en dat staat behoorlijk in de weg van hun levensgeluk. Omdat ik heel graag de veilige, neutrale en ongedwongen sfeer wilde bieden die er nodig is voor vrouwen om openlijk over hun issues met hun lijf te kunnen praten, heb ik 2019 de coaching-opleiding voor Body Positive Professional gedaan.

In mijn Haagse KLEUR & STIJL Studio combineer ik imago- met lichaamsbeeldcoaching. Je kunt bij mij terecht voor kleur- en stijladvies en voor begeleiding bij alle issues die je ervaart rondom de  acceptatie van je lichaam. Ook geef ik groepstrainingen voor vrouwen rondom bodypositivity. Als mensen zichzelf met andere mensen vergelijken (wat natuurlijk en menselijk is), vergelijken we vooral die delen van ons uiterlijk waar we niet tevreden over zijn. Deze focus op uiterlijk en de druk (van o.a. de sociale media) om te voldoen aan de onbereikbare en onrealistische schoonheidsidealen veroorzaakt dat we onszelf te veel identificeren met ons uiterlijk. Hierdoor zien we de echte schoonheid in ons zelf niet meer. Het beïnvloedt onze eigenwaarde en ondermijnt ons zelfvertrouwen.

Het is mijn missie om vrouwen weer met een glimlach naar zichzelf in de spiegel te laten kijken en de regie over hun leven op te pakken, zonder botox, dieet of maagverkleiningen.

Bianca Boers

Margot

Wat heb ik een fijne contrasten dag gehad.

De dag was goed verzorgd met koffie, thee en lekkers en ook een heerlijke lunch.

Anneke is een fijn mens die iedereen in zijn waarde laat, bovendien kan ze mij heel erg motiveren.

Lesgeven doet ze op haar eigen persoonlijke manier die me erg aanspreekt.

Het is fijn om toch regelmatig weer een les mee te kunnen draaien om mijn eigen kennis up to date te houden.

Ik merk in de lessen dat jullie dat zelf ook doen en dat is fijn.

Nog steeds ben ik trots en blij dat ik gekozen heb om met het 78 Color System te gaan werken en de opleiding bij je te volgen.

Margot

Colette Wegh

Ik heb mijn kleurrijke tijd (2019-2020) bij Anneke en Regien met een groep mooie dames als bijzonder waardevol ervaren. Ik ben gegroeid door met kleur bezig te zijn. Terug naar mijn kindertijd waarin ik de gekste combinaties maakte en dat als magie ervaarde, er werd mij vroeger gezegd dat sommige combinaties niet konden, gek waren of niet gepast. Nog steeds hou ik van kleuren bij elkaar gebruiken die soms lekker botsen, het maakt je wakker, daagt uit, geeft je een gevoel van leven. De opleiding heeft mijn gevoel en liefde voor kleur wakker gekust. De kracht van een goede kleur analyse, waardoor mensen zich gezien gaan voelen, maar ook zelf kleur gaan voelen en zien wat het voor ze doet is een bijzondere ervaring. Laat kleur je raken, het zal je leven verrijken!

Colette Wegh - Wageningen

Carmen Borger

Mijn naam is Carmen Borger. Ik werk als kleding- en kleurcoach onder mijn bedrijfsnaam “Beetje laten bloezen”. Ik heb een praktijkruimte in hartje Almelo (Overijssel) aan Boompjes 6, maar kom ook graag bij mensen thuis.

Toen ik vorig jaar succesvol en bruisend van enthousiasme een opleiding tot kledingcoach had afgerond, voelde ik aan alles dat ik nog veel meer te weten wilde komen over kleur. En wel speciaal over hoe je d.m.v kleurgebruik je klant kunt laten zien en voelen wat zijn of haar meest matchende kleuren kunnen betekenen. Het seizoenen systeem voldeed mijns inziens niet volledig, althans het geeft te weinig bewegingsruimte voor mensen die niet in een bepaald seizoen passen en ook niet in de gegeven combinaties van seizoenen.

Mijn persoonlijke zoektocht naar een professioneel en dus vooral ook uitgebreid en persoonlijk systeem om als kledingcoach en inmiddels ook kleurcoach mee te werken, mondde steevast uit bij het 78color system. En toen ik leerde dat Regien het hele systeem zelf heeft opgezet en zelf alle kaartjes heeft gemaakt gaf dit mij helemaal de zekerheid dat ik hier echte passie en kennis zou kunnen opdoen.
Met het 78colorsystem kan de klant binnen de breed gedragen 6 kleurkarakteristieken in dit systeem helemaal zijn of haar unieke zelf herkennen, want alle mogelijke combinaties (78!) zijn te laten zien aan de hand van een uitgebreide analyse en uiteindelijk een persoonlijk kleurkaartje. En juist die insteek, dat alles mogelijk is omdat iedereen uniek is in kleurkarakteristieken en een authentieke persoonlijkheid heeft, gaf de doorslag om te gaan voor deze opleiding.
Je wilt, als je eenmaal weet dat je kleuranalyses wilt geven, namelijk leren van de besten.
Gelukkig is mij dit gelukt!
Ik heb de basisopleiding Kleur gevolgd en kan niet anders dan zeggen dat het precies was waar ik op hoopte. Passie, bevlogenheid en het doel om de klant echt centraal te stellen vond ik allemaal op de opleiding. En als een soort bonus kan ik wel zeggen dat de opleidingsdagen ook nog eens vol met persoonlijke aandacht voor ons als cursisten zat, er genoeg gelachen werd, en alles bespreekbaar was. En dat we naast de immer bevlogen en warme docent Anneke, ook Regien vaak zagen, gaf wel aan dat het een opleiding met een missie is!

Carmen Borger - Almelo

Doortje Boonstra

Staat u prachtig! Dit hoor je elke verkoopster in een kledingwinkel wel roepen. Als ondernemer vind ik het heel belangrijk om goede adviezen te geven in mijn winkel. Advies dat ik kan onderbouwen en waar mijn klant ook echt wat aan heeft. Door mijn achtergrond als accountmanager in kappersbranche en passie voor interieur en mode heeft kleur altijd al mijn interesse gehad. Daarom wilde ik gaan starten met het geven van kleuradviezen.

De reden waarom ik voor het 78 Color System heb gekozen is omdat het niet uitgebreider kan! Fantastisch is dat! Het is zo fijn om een advies zo persoonlijk en op maat te kunnen geven.

De opleiding kleur was ontzettend leerzaam! Ik heb er onder andere veel geleerd over kleurenleer, de effecten van kleur en contrasten. Anneke is een gedreven docent die je uitdaagt om verder te kijken en heel veel kennis in huis heeft.

Mijn plan was in eerste instantie om het kleuradvies alleen te integreren in de winkel. De opleiding heeft mij zo enthousiast gemaakt dat ik gelijk door ben gegaan met de opleiding Skin Color Cosmetics en ondertussen een tweede bedrijf aan het opstarten ben die helemaal gericht is kleur en make-up advies! De opleiding heeft wat dat betreft nieuwe deuren geopend. Een verrijking voor mij als ondernemer en persoonlijk.

Doortje Boonstra - Grootebroek-Friesland

Jwala Koop

Al jaren zat ik te dubben over de opleiding met het 78-kleuren systeem. Toen ik eindelijk had besloten om het doen heb ik er zó van genoten! Helemaal opgaan in kleur was leerzaam en vooral ook heel leuk want je doet het samen met andere kleurfanaten. Door veel uit te proberen, steeds beter te kijken, de theorie en de vele aanwijzingen kwam ik er achter welke effecten de kleurkarakteristieken hebben. Van vrienden heb ik kleuranalyses gemaakt die vervolgens werden besproken in de les. Daar leerde ik veel van, want dit systeem is heel precies. Die geringe verschillen zijn belangrijk en het kost tijd en training om dat goed te zien. Het is echt een vak merkte ik! Na de opleiding ben ik naar de Bahama’s gegaan waar ik direct veel sessies kon geven. In het tropische licht (wat weer anders is!) kleuranalyses uitvoeren en er ook nog ‘ns goed mee verdienen, ja, dat is toch fantastisch? Als je een kleurfanaat bent zou ik zeker deze opleiding doen!

Jwala Koop - Amsterdam

Marisa Buis

In 2007 heb ik met veel plezier de opleiding Kleur bij Regien afgerond, het heeft mij een mooi eigen bedrijf opgeleverd.

Neem gerust een kijkje op www.colorconnecting.nl . Naast dat het een zeer gezellige opleiding is, word je ook persoonlijk goed begeleid.
Voor mijn eigen ontwikkeling is het een grote stap naar persoonlijke groei geweest. Ook door het aantal nascholingscursussen die ik bij Regien gevolgd heb.
De laatste was marketing gericht met oog voor je website en doelgericht de juiste klanten binnen halen.

Marisa Buis - Amersfoort

Anneke Dercksen – Bobeldijk

Naast de docent ben ik in mijn eigen Imago Studio Ultramarijn ook gebruiker van het 78Color System. Ik ben opgeleid in 4 systemen, dus breed ervaren met de verschillen. Uiteindelijk koos ik voor het 78Color System omdat het het enige systeem is, dat de mens in de kleurenanalyse echt zichtbaar maakt in al haar/zijn facetten. De effecten van ondertonen op de uitstraling van de huid, maar zeer belangrijk ook het stralen van de persoonlijkheid van binnenuit, door te spelen met licht, donker, helderheid en zachte tonen. Niets is dwingend in dit systeem, geen hokjes, geen verboden. De klant wordt meegenomen in het proces, effecten worden niet alleen zichtbaar, maar veelal ook voelbaar gemaakt. Mijn specialisatie is ‘Uiterlijk, kleding en identiteit’. Ons uiterlijk is wie wij zijn, het 78CS is een belangrijke onderdeel van mijn werkwijze, mijn klanten gelukkig maken met wie ze zijn en hoe ze er uit zien.

Anneke Dercksen – Bobeldijk - Twisk- Noord Holland

Esther Costa

Na een flink aantal jaren als lerares-coupeuse met eigen Modevakschool volgde ik als aanvulling en verdieping van mijn vakkennis de opleiding voor kleurconsulente bij Regien Strategier.

Een interessante opleiding, waar ik veel geleerd heb over kleuren, maar ook over de persoon en persoonlijkheid achter de kleur!

Bij het geven van kleuradvies wordt er niet alleen gekeken naar de kleur die ‘goed staat’ maar ook wat bij iemand past.

Voor mij een goede combinatie, lesgeven en kleuradvies geven!

Esther Costa - Friesland

Arja van der Pot

Nadat ik 50 was geworden kwam steeds meer het besef dat het anders moest. Ik was heel succesvol in mijn toenmalige bedrijf, maar niet (meer) gelukkig. Uiteindelijk heb ik het roer volledig omgegooid, maar de eerste stap op mijn weg van hoofd naar HART was het volgen van de kleur- en stijlopleiding bij Regien Strategier Opleidingen!

In mijn begeleiding van 50+ vrouwelijke ondernemers die verlangen naar méér dan succes alleen vormt een kleurenanalyse volgens het 78Color System een belangrijk onderdeel.

Weten wie je bent, wat jouw grootste kracht is en dat uiterlijk zichtbaar kunnen maken geeft zoveel zelfvertrouwen! En ondernemen vanuit zelfvertrouwen, zodat je vol gáát voor je passie, is geweldig! Dan is ondernemen een feestje met voldoende energie voor wat er écht toe doet in jouw leven!

Arja van der Pot - Beekbergen-Gelderland

Margot Poppes

HAAR IMAGO | DÉ IMAGO SPECIALISTEN

Totaalconcept uiterlijk en identiteit

Kies je altijd weer voor een zwarte garderobe, altijd maar hetzelfde kapsel, omdat je niet weet wat je fijn vindt of je uitstraling kan versterken?  Wij geven je graag een haar-, make-up-, kleur- en stylingadvies/ behandeling. Vanzelfsprekend zijn wij op de hoogte van de laatste modetrends en volgen wij regelmatig diverse trainingen om al onze expertises op niveau te houden. Iedereen is uniek en mooi op zijn eigen manier.

Persoonlijk advies

Wie ben jij en wat wil je uitstralen? We nemen de tijd om samen tot een passend en persoonlijk advies te komen, waarbij jij je helemaal jezelf voelt. Doordat je haar en make-up goed zit en je kledingstijl en kleuren passen bij jouw persoonlijkheid kunnen we ervoor zorgen dat je je zelfverzekerder gaat voelen en zult stralen. Dit kan voor een bijzondere en mooie verandering zorgen.

Workshops

Ook kun je bij ons talrijke workshops volgen voor minimaal 2 tot maximaal 8 personen. Op locatie is bespreekbaar. Blijf up to date via onze socials.

De koffie staat klaar

Dit alles in onze salon in Blokker waar een rustige en gezellige sfeer hangt en altijd een heerlijk kopje koffie of thee (diverse varianten en smaken) voor je klaar staat.

Ik ben er trots op om met het 78-color system te werken.

Margot Poppes - Hoorn (Noord-Holland)

Floor Teunissen

Ik ben altijd gefascineerd geweest door kleuren. Ik denk dat ik dat van huis uit ook wel een beetje heb meegekregen. Mijn moeder was vroeger kledingadviseuse in een winkel en mijn vader was schilder en daarnaast hield hij van het opknappen van huizen. Het draaide bij ons thuis regelmatig om vormgeving  en kleuren en dat heeft mij vermoedelijk ook wel wat inspiratie gegeven om te doen wat ik nu doe. 

Van origine kom ik uit de hulpverlening, maar na ruim 20 jaar in de hulpverlening te hebben gewerkt als begeleider, vond ik het zo’n 7 jaar geleden tijd om het roer om te gooien. Ik wilde iets gaan doen wat mij meer plezier en energie zou geven. Ik had al eens een korte cursus in de kleurenanalyse gedaan en dat was goed bevallen. Ik zocht verdieping en uiteindelijk kwam ik terecht bij Regien Strategier Opleidingen. Ik heb toen achtereenvolgens de opleiding Kleur en daarna de opleiding Stijl met veel plezier gedaan. Ik vond het een leuke tijd. De opleiding was inspirerend, uitdagend en zeer compleet. Ook heb ik daarna nog wat verdiepingsmodules gevolgd. 

Sinds zeven jaar werk ik nu als Kleur- en Stijlconsulent en dat bevalt mij erg goed. Mijn bedrijf heet “Ode aan Kleur” en bevindt zich in Peize. Dit is 10 km van de stad Groningen.

Ik vind het erg leuk om klanten te ontvangen met uiteenlopende hulpvragen. Aangezien ik uit de hulpverlening kom, ligt mijn hart ook bij klanten die zich onzeker voelen of ergens mee worstelen. Ik vind het een uitdaging om deze klanten te inspireren anders naar zichzelf te gaan kijken, de focus te leggen op hun eigenheid en natuurlijke schoonheid, want die is er altijd.. 

Naast het geven van persoonlijke adviezen, heb ik ook een tijdje samen gewerkt met iemand die naailessen en viltworkshoppen geeft. Samen hebben we de cursus “Creëer je eigen basisjurk” en de cursus “Herken je eigen stijl” gemaakt en gegeven. Het was heel leuk om dit samen te doen!

Op mijn website vindt je tot slot ook veel terug over duurzaamheid. Ik vind het belangrijk om bewust om te gaan met de aanschaf van kleding. Ik koop zelf veel kleding tweedehands en draag dit ook uit naar buiten. Het leuke van het geven van een kleur- en/of stijladvies is ook, dat mensen na hun komst veel gerichter gaan winkelen en minder miskopen doen en dat is de beter voor de portemonnee, maar ook voor het milieu.

Floor Teunissen

Halina van Davelaar

Ik ben begonnen met de opleiding bij Regien Strategier omdat het een kleurensysteem is wat breder is dan alleen de kleuren van de 4 of 12 seizoenen. Kleding en kleur spelen een belangrijke rol in mijn leven en ik was toe om mij hier meer in te gaan verdiepen. In mijn werk als loopbaancoach zie ik wat de invloed van kleding is en hoe fijn het is om mensen hiervan bewust te maken. Het is een boeiende opleiding en ik heb gemerkt dat ik op een andere manier naar mezelf en anderen kijk. De theorie en praktijklessen zijn goed op elkaar afgestemd. Het maken van collages van de 6 karakteristieken geeft je goed inzicht in de verschillen en is het voor de klant duidelijk wat je bedoelt met helder, gedempt, koel, warm, diep en licht.

Het oefenen op elkaar en thuis geven je steeds meer vertrouwen en het is zo mooi om te ontdekken wat je mooiste kleuren zijn door middel van kleurkragen om je schouders. In de spiegel kun je zien hoe je straalt als de juiste kleur/combinatie is gevonden.  Anneke, de docent is een zeer ervaren en deskundig vrouw en de lessen zijn in een prettige en gezellige sfeer.

Bedankt Anneke en Regien.

Halina van Davelaar - Utrecht
Schuiven naar boven
Right Menu Icon