Kleding is emotie!

De stijlopleiding bij RSO

Veel vrouwen hebben een volle kledingkast met allemaal leuke items en toch zijn ze vaak nog radeloos over wat ze moeten aantrekken. Dat is een raar fenomeen. Je hebt ooit iets gekocht, je dacht dat het je super stond (dat zeiden ze althans in de winkel), maar eenmaal thuis valt het tegen! Het verdwijnt voorgoed in de kledingkast. Veel vrouwen zullen zich hierin herkennen… Jammer toch?  

Hoe komt dat nou?

  • Deels door je zelfbeeld. Je kunt jezelf heel slecht objectief zien. Je kijkt als het ware met emotionele ogen naar jezelf, je ziet niet wat anderen zien, je ziet alleen details die vooral jóu opvallen! (buik, onderkin, dikke benen, scherpe neus, etc.)
  • Deels door je kledingcombinaties. Hoe maak je goede combinaties? Dat is best een lastig dingetje. Dat gaat niet iedereen even makkelijk af. Maar, met een beetje hulp en de ogen van een deskundige kom je een heel eind. Alleen al met een paar accessoires kan je heel veel doen: sjaals om dingen te camoufleren of een mooi kleurbeeld te maken. Kettingen om een positief accent te leggen. De juiste schoenen om je outfit af te maken (of -breken). 
  • Om vrouwen die dit moeilijk vinden te helpen, leiden wij mensen op die met kennis van zaken en veel inlevingsvermogen en gevoel adviseren over alles wat met je uiterlijk te maken heeft.

De tekening is van Peter van Straaten, die feilloos de emotie rond kleding wist te  verbeelden!

In de Stijlopleiding komen veel onderwerpen langs die een rol spelen bij een advies over kleding. Bijvoorbeeld: bodyanalyse, accessoires, persoonlijke stijlen, optische effecten, dessins, gezichtsvormen, accentueren en corrigeren, garderobe opbouw, leren combineren, etc. 

Wat leer je zoal in de Stijlopleiding?

Pasvorm in relatie tot lichaamssilhouet. Neem bijvoorbeeld de pasvorm van een jurk. Moet hij recht van lijn of getailleerd, wat doe je met de lengte? Lang, boven of onder de knie? En hoe zit het met de halslijn? Hulp is hier de redding. Jij kunt dit leren in de opleiding Stijl.

Leer vrouwen hoe ze kunnen combineren, welke kleine trucjes je kunt uithalen om een kledingstuk nét in balans te brengen. Help ze om hun garderobe weer te herwaarderen door een enkele nieuwe toevoeging of gewoon heel andere combinaties!

Wil je meer weten over de stijlopleiding? Klik hier!

Kleding is emotie!
Schuiven naar boven
Right Menu Icon