Stijlopleiding

Kleding Stylist Opleiding

Minstens één keer in haar leven moet elk mens een Kledingadvies hebben gekregen.

In de Opleiding Kleding Stylist vergaar je op een interactieve wijze uitgebreide kennis over (lichaams)vormen, pasvorm en stijltypes. Deze opleiding duurt bij ons zes dagen.

Stijlopleiding

de opleiding

Kennis
Je leert in deze intensieve en praktische opleiding heel goed kijken naar vrouwen en hun specifieke lichamelijke kenmerken. Door de juiste keuze van kledingdetails en pasvorm kan iedereen er geweldig uitzien, maar jezelf objectief zien blijkt moeilijker dan we ons realiseren. Bovendien zijn veel vrouwen onzeker over hun uiterlijk en weten ze daardoor vaak niet goed welke keuzes ze moeten maken met betrekking tot hun kleding. Daar ga je hen na deze opleiding mee helpen. Je krijgt de tools in handen om je klanten adequaat te adviseren over hun kleding.

Vaardigheden
Een bijzonder onderdeel van de opleiding is het ontwikkelen van kennis over de diverse stijlen en stijlpersoonlijkheden. Want mensen drukken zich onbewust heel sterk uit via hun kleding. Het is een uiting van je identiteit. Je maakt daarom tijdens deze opleiding collages van de diverse stijlpersoonlijkheden. De collages zijn een middel om je persoonlijke stijl te herkennen. En… je kunt in de collages veel van je creativiteit kwijt.

De Opleiding Stijl
Behalve lessen in verschillende lichaamsvormen en stijlen en de consequenties daarvan voor iemands kledingkeuzes krijg je onderricht in materialen en grondstoffen, in dessins, accessoires en stofstructuren. Want er is een logische samenhang tussen de analyse van de gezichtsvorm en de lichaamsbouw en bovengenoemde elementen.

Je oefent in de lessen en thuis met modellen. De resultaten leg je vast in een portfolio. Daarbij word je begeleid door de docent.

Natuurlijk word je geïnstrueerd hoe je een Stijlconsult met de bijbehorende hulpmiddelen opbouwt en uitvoert.

De Kleding Stylist Opleiding wordt gegeven op de Utrechtseweg 123, 3818 BC Amersfoort. Nadere informatie en aanmelden via 06 225 66 759 of via inforso@regienstrategier.nl

Basisstijl2
Ontwerp zonder titel-8
RSO Grijs module

Stijlopleiding

Info

Personal Styling System© Het unieke systeem voor Stijlanalyse en Stijladvies.

Als Stijladviseur maak je gebruik van het Personal Styling System© en de daarbij behorende Personal Styling Products©.
De Personal Styling Guide© is een schitterend vormgegeven en rijkelijk geïllustreerd boekje waarin de Stijlpersoonlijkheden worden beschreven en alle technische gegevens van de klant worden vastgelegd. De illustraties zijn van Henriette Visser en Kim Lindeman.

Naast dit praktische basisboek werken we met 62 Personal Styling Cards©. Dat zijn handige hand-outs om persoonlijke figuurproblemen op te lossen. Op iedere Styling Card worden speciale tips gegeven hoe je iets kunt camoufleren en – anderzijds – juist ook kunt accentueren. De gestileerde illustraties op de hand-outs maken duidelijk wat het effect is. De meest geschikte en toepasselijke Styling Cards© worden voor de klant persoonlijk geselecteerd en toegevoegd aan de Personal Styling Guide©

1Maandag11-03-2024
2Maandag25-03-2024
3Maandag08-04-2024*
4Maandag22-04-2024
5Maandag13-05-2024
6Maandag27-05-2024
7Vrijdag14-06-2024

*In het Koetshuis Amersfoort

Docent Nicole Mochèl   

Tarief

Het all-in  tarief voor deze zevendaagse Basisopleiding is € 1.675,00 excl. BTW. (Inclusief 21% BTW: € 2026,75. De materiaalkosten van € 100,00 zijn hierbij inbegrepen).

NB Betaling in termijnen is mogelijk. De hoogte van het termijnbedrag bepalen we in overleg.

* Schrijf je je na afloop in voor nog een Basisopleiding, dan geldt daarvoor een korting van 10 procent.

De Basisopleiding Stijl is inclusief koffie, thee, lunch en syllabus. Minimum aantal deelnemers: vier.

Meer informatie of aanmelden? Stuur ons een bericht.

Stijlopleiding

Vakdocent

nicole-22

Kleurt je dag

Nicole Mochèl

Alweer ruim 10 jaar werk ik als zelfstandig Kleur- en Stijlconsulent. Met mijn bedrijf ‘Beleef je kleur’ werk ik met particulieren én in de zakelijke markt. Daarnaast deel ik mijn passie met anderen door les te geven.

Op deze manier breng ik creativiteit in mijn leven door te werken met mensen, mode en kleur. Mijn enthousiasme en intuïtie voor de positieve uitwerking van kleur en stijl wil ik graag delen met anderen. Dat doe ik met overtuiging in de Stijllessen van RSO. Ik probeer in de lessen de technische kennis die nodig is om een goed kledingadvies te geven te koppelen aan het ontwikkelen van inzicht in de (stijl)persoonlijkheid van de klant. Wat heeft zij nodig om haar uiterlijke verschijning zo mooi mogelijk naar voren te brengen, zodat ze zich zelfverzekerd kan voelen en bewegen. Als mijn studenten dat kunnen, ben ik een tevreden docent.

Na mijn modeopleiding heb ik, als productmanager voor een internationaal sport- en lifestylemerk, veel gereisd. Tijdens deze reizen door o.a. Indonesië, Bangkok, Portugal, Turkije en Taiwan en door de meer dan 20 jaar werkervaring, ontwikkelde ik een perfect oog voor stijl, kleur en materiaal. Ik laat mij inspireren door de kleurrijke wereld om mij heen, door mensen, geuren en zelfs vergezichten.

Ik ben tot het inzicht gekomen dat wat je draagt, letterlijk en figuurlijk, ook gevolg heeft voor wat je bijdraagt aan de wereld. Want als jij je prettig voelt en dus goed in je vel zit en wat is kleding anders dan een tweede vel, dan word je verdraagzamer. Je verhoogt je toegankelijkheid. Je groeit als mens en daardoor kun je meer voor anderen betekenen.

Door wat ik in mijn carrière en tijdens mijn reizen heb gedaan en beleefd, ben ik gegroeid en heb ik geleerd waar mijn passie ligt: ik wil anderen laten zien waar <em>hun</em> kracht ligt. Niet alleen bij een persoonlijk of zakelijk advies maar ook als ik mensen het vak leer.

Schuiven naar boven
Right Menu Icon