Over RSO

The story behind….

Regien en Rosa, moeder en dochter ontmoeten elkaar in hun passie: vrouwen de mogelijkheid bieden zich mooi te voelen!

Regien: Ik wilde ooit kunstenaar worden, maar ik durfde niet. Ik kom uit een muzikaal gezin, mijn vader was componist en wat hij deed met muziek, dat doe ik met kleur, zo voelt dat voor mij. Ik word gelukkig van kleur en van prutsen en priegelen. Ik werk het liefst op de vierkante cm en zo zijn de ontwerpen voor de kleurkaarten van het 78Color System ooit ontstaan. Ik wilde de verschillende combinaties (78) van de zes kleurkarakteristieken duidelijk in beeld brengen met een praktisch hulpmiddel: de Personal Color card. Al duizenden mensen hebben zo’n praktisch kleurkaartje op zak!

Docent Textiele Werkvormen
Het leven loopt zoals het lopen moet. Mijn scholing vond plaats aan de kunstnijverheids-opleiding van Academie de Schans in Amsterdam. Ik werd opgeleid tot docent textiele werkvormen. Dat waren geweldige jaren, er ging een wereld voor me open, ik voelde me enorm geïnspireerd, leerde veel over kunst.
Ik heb daarna vele jaren op een PABO gewerkt. Het lesgeven duurde ongeveer 16 jaar. De beeldende vakken werden uitgehold en enorm beperkt. De lol ging er af, ik moest me opnieuw oriënteren.

Nieuwe carrière als image consultant
Daarna kwam ik in aanraking met dit voor mij onbekende vak. Ik was direct verkocht! Een aantal verschillende opleidingen op gebied van kleur en stijl volgde. ‘Shades of Beauty’, ‘Your True Colors’ en tenslotte ‘First Impressions’. Voor deze fantastische opleiding kwam ik in Engeland terecht en daar vond ik de basis voor wat nu het 78Color System is. Ik was gretig, dit was wat ik wilde. Daarna volgde ik nog een verdiepingstraject met Carla Mathis van wie ik ook heel veel geleerd heb.

Winkel en het ontstaan van het 78Color System
Alles ging stromen. Ik ging een aantal keren naar Engeland terug om verder bij te scholen en om het vak Kleur en Stijl te kunnen geven in Nederland.
Ik begon in Amersfoort een kledingwinkel met prachtige kleding en luxe kunstzinnige accessoires, waar ik tevens mijn klanten kleur- en kledingadviezen gaf en waar ik langzamerhand ook de uitdaging oppakte om anderen op te leiden in het systeem van de 6 karakteristieken en hun 78 combinatiemogelijkheden: het ‘78Color System’ . De naam die daar zo logisch uit voortvloeit.
Maandenlang heb ik naar hartenlust zitten ‘prutsen’ met honderden snippers gekleurd papier om kleine collages te ontwerpen -de Personal Color Cards- die nu inmiddels al jaren een onmisbaar onderdeel zijn van het kleuradvies.

Regien Strategier Opleidingen
Ook ‘Regien Strategier Opleidingen’ werd een feit. Lang heb ik zelf de opleidingen gegeven. Het lesgeven zit me in het bloed. Het waren heerlijke jaren waar ik enorm van genoten heb. Ik houd van kwaliteit en mijn gevoel voor kleur en stijl is sterk ontwikkeld. Het moest goed, dus alle onderdelen, ook de analysetools moesten van goede kwaliteit zijn en qua kleuren kloppen. Daarom heb ik de kleurkragen en de kleurkaarten (PCC’s of Personal Color Cards) nog wel een paar keer onder handen genomen om verbeteringen aan te brengen.

Met pensioen
Ik heb mezelf rond mijn 65e met pensioen verklaard. Aanleiding was ook dat ik naar Bergen verhuisde. Ik had mijn lessen uit handen gegeven aan bevlogen docenten en ben nu ‘de directeur’ op de achtergrond. Het bloed kruipt echter waar het niet gaan kan. Ik kan niet erg goed stoppen, ben heel blij met mijn docenten en met wat er daarna gebeurde… en ben na vijf jaar teruggekeerd naar Amersfoort om meer betrokken en dichter bij alles te zijn.

De onverwachte wending
In dat proces gebeurde iets onverwachts. De band met mijn dochter Rosa werd steeds hechter. Rosa heeft een enorme drive en ondernemersgeest. Al jaren had zij als nagel- en wimperstyliste en als visagist een studio aan huis. Het ontwikkelde zich zo goed, dat het tijd werd om uit te breiden.
Op dat moment ontstond er letterlijk veel ruimte in een nieuwe grote studio om te ondernemen, zowel voor Rosa die een schoonheidsinstituut startte met een paar salons en een grote bedrijfsruimte betrok met meerdere medewerkers als voor mij. Ik trok erbij in omdat in ditzelfde gebouw een heerlijke lichte en grote lesruimte aanwezig was. De samenwerking tussen mij en Rosa werd een feit en vanaf dat moment begon onze gezamenlijke energie te stromen. We begonnen aan een gezamenlijk project…

De ontwikkeling van een Minerale make-up lijn met een kleurconcept
Op een vakantie ergens in 2017 zaten we samen op een bankje te mijmeren over onze vakgebieden.
Een onderwerp dat ons triggerde op make-up gebied was het gebrek aan kleurkennis in de make-up wereld. Make-up is er overal in overvloed, maar make-up op maat bestond nog nauwelijks. Dus ineens was er werk aan de winkel, we hadden een probleem op te lossen! Rosa is visagist en ik heb kleurkennis. Hoe logisch was het niet om onze krachten en expertise te bundelen. Het idee om zelf een minerale make-up lijn te ontwikkelen op basis van een huidskleuradvies was geboren!

Skin Color Cosmetics
En dit werd het begin van een zeer opwindend proces dat wij samen aangingen. Het jaar dat volgde was slopend en intensief. We wilden alles zelf doen. Onderzoek doen, kleuren mengen tot kleuren in warme en koele ondertonen, experimenteren, rommelen en spelen met een uiterst precieze en serieuze ondertoon. Dit laatste woord kreeg voor ons in dit proces opeens een bijzondere wending. Daar waar we in de kleurenanalyse steeds geconcentreerd zijn op ondertonen, kregen we in dit proces te maken met boventonen. We wilden voor elke huidskleur een eigen minerale make-up kleur ontwikkelen, te beginnen bij foundations die helemaal moesten matchen met de huid…… en dat is gelukt! Skin Color Cosmetics werd een feit!

Voor de foundations bedacht Rosa 12 kleurfamilies met daarbinnen verschillende kleurhoogtes, voor alle huidskleuren van licht naar donker. Zo kwamen er 46 kleuren foundation. Voor het analyseren van de juiste huidskleur en de bijpassende make-up kleuren hebben we prachtige tools ontwikkeld om de kleurkenmerken te meten. En zo werd de verbinding tussen het 78Color System en Skin Color Cosmetics een feit.

Ik ben er trots op dat het gelukt is om met dit prachtige make-up systeem zo verfijnd en zorgvuldig advies te kunnen geven voor de beste kleur foundation (boventoon) en voor de beste decoratieve make-up kleuren, zoals oogschaduw, lipstick, blush in koele of warme ondertonen die helemaal in harmonie zijn met de persoon.

Inmiddels staan we op elke beurs die maar mogelijk is om het succes van SCC te promoten en iedereen op te maken in de juiste kleuren die maar wil!
We hebben make-up als vast onderdeel toegevoegd in de Combi A en B opleiding en als zelfstandige opleiding om de basisprincipes en het concept van Skin Color Cosmetics onder de knie te krijgen en ermee te werken in de praktijk. Na een kleuradvies voor je kleding is het niet meer dan logisch dat je je klant even opmaakt in haar eigen kleuren. Dán pas is je advies compleet.

Rosa en ik hebben samen in 4 jaar tijd heel veel werk verricht en ook heel veel bereikt. Het blijft heel intensief, want er is altijd weer een nieuwe horizon om naar toe te werken. Om dat samen te kunnen doen, als moeder en dochter is een bijzondere ervaring.

Schuiven naar boven
Right Menu Icon