Module stijl man

​Minstens één keer in zijn leven moet elk man een kledingadvies hebben gekregen.

In deze driedaagse module leer je hoe je een professioneel kleur-, kleding- en imago-advies aan mannen geeft. Het advies aan mannen vraagt over het algemeen een directere aanpak dan een advies aan vrouwen.

Stijlopleiding man

de opleIding

Kennis
Als je een ervaren Image Consultant bent en je wilt je klantenkring uitbreiden, dan raden wij je ten sterkste aan om ook deze opleiding te volgen. Dan word je pas echt allround en… wordt je werk nóg leuker. Mannen staan open voor je adviezen, ze zijn zich vaak niet bewust van hun uiterlijk. Zodra ze het effect van je adviezen met eigen ogen zien, zijn ze snel overtuigd.
Als je als Image Consultant actief bent in het bedrijfsleven, kan je meehelpen om de uitstraling van een bedrijf verder te verbeteren via de uiterlijke presentatie van directie en medewerkers. Denk maar eens aan kleding die niet past bij een situatie, die slecht zit, rommelig, te lang, te kort, te strak of te wijd is… Daar valt heel wat aan te verbeteren! En dat kan een schone taak voor jou zijn!

Vaardigheden
Natuurlijk moet je vakkundig zijn om deze adviezen te kunnen geven en dat is precies wat je leert in deze opleiding. Je leert hoe je een body-analyse doet en wat de consequenties daarvan zijn voor concrete kledingadviezen, de pasvorm en de stofkeuzes. Je doet een kleurenanalyse (ongeacht het analyse systeem) met de daarbij behorende adviezen en de vertaling naar de garderobe van je klant. Je leert verder wat het verband is tussen de functie en het imago van je klant, waarbij ook zijn stijlpersoonlijkheid een rol speelt. Hoe help je je klant om voor elke gelegenheid de juiste kleding te kiezen? Voor een receptie kleed je je toch echt anders dan voor een zakelijke bespreking of een presentatie, of gewoon naar kantoor. Dat vereist inzicht in kledingcodes die passen bij verschillende branches. Van formeel tot casual.
Deze cursus kan je alleen volgen als je al een kleur- en stijlopleiding voor vrouwen hebt gevolgd.

De cursus

Je oefent met een of meerdere proefpersonen om het geleerde in praktijk te brengen. Je krijgt opdrachten om thuis te oefenen met proefmodellen en maakt een portfolio.

De cursus wordt gegeven op de Utrechtseweg 123, 3818 BC Amersfoort

Nadere informatie en aanmelden via 06 225 66 759 of via info@regienstrategier.nl

pictoman

Stijlopleiding man

Info

De begrippen Kleurconsulent, Stijlconsulent en Image Consultant lopen nogal eens door elkaar.

De Vakvereniging van Image Consultants (VIP) geeft de volgende omschrijving van de werkzaamheden van een Image Consultant: ‘Het optimaliseren van de persoonlijke uitstraling en presentatie van een persoon. 

Deze werkzaamheden omvatten kleur-, stijl- en imago-adviezen waarmee klanten (zowel mannen als vrouwen) zich bewust worden van hun uitstraling en kenmerken. Hierbij dient de relatie tussen persoonlijkheid en omgeving gezien en gelegd worden. Een imago is zoals je gezien wordt door anderen.’

Je bent Image Consultant als je alle (met de nadruk op alle) vaardigheden bezit om mensen en groepen te voorzien van een goed advies op het gebied van uiterlijke presentatie en imago.

 

Inhoud Man Kleur, Stijl & Imago

Dag 1: Introductie Man en Kleur in alle facetten. Kleurenanalyse en Kleuradvies
dessins, color blokking, proproties, contrasten,
formeel-informeel, kledingkenmerken. beeldmateriaal analyseren.

Dag 2: De 4 basis figuurtypes, body analyse, wat zie je, pasvorm, toepassen adviezen
De stijltypes van een man.

Dag 3: Algemene kledingregels, kledingcodes in verschillende situaties
Praktijkoefening met een model.

Dag 4: Afsluiting: samenvatten alle regels. Materialenkennis, kleermakerstechnieken, kwaliteit van herenkleding.

Tijdens de opleiding zal een kleermaker zijn specifieke vakkennis met jullie delen. Wie kan er beter vertellen over herenkleding dan iemand uit het vak!

Opleiding MAN Kleur, Stijl en Imago 2021 (alle data onder voorbehoud van de overheidsmaatregelen omtrent de corona crisis)

We starten na de meivakantie met deze opleiding Man Kleur, Stijl en Imago.

Docent Nicole Mochèl

Tarief

Het all-in tarief voor deze vierdaagse Basisopleiding is € 900,00. Excl 21% BTW. Inclusief 21% BTW: € 1.089,00

Betaling in termijnen is mogelijk. De hoogte van het termijnbedrag bepalen we in overleg. 

De Basisopleiding Mannen – Stijl – Image Management is inclusief koffie, thee, lunch en digitaal cursusmateriaal. Minimum aantal deelnemers: vier.

NB: Deze cursus is alleen toegankelijk voor cursisten die al kleur- of stijl consulent zijn, ook als ze opgeleid zijn bij een andere organisatie.

Meer informatie of aanmelden? Stuur ons een bericht.

Stijlopleiding man

Vakdocent

Foto Nicole voor site

Kleurt je dag

Nicole Mochèl

Alweer ruim 10 jaar werk ik als zelfstandig Kleur- en Stijlconsulent. Met mijn bedrijf ‘Beleef je kleur’ werk ik met particulieren én in de zakelijke markt. Daarnaast deel ik mijn passie met anderen door les te geven.

Op deze manier breng ik creativiteit in mijn leven door te werken met mensen, mode en kleur. Mijn enthousiasme en intuïtie voor de positieve uitwerking van kleur en stijl wil ik graag delen met anderen. Dat doe ik met overtuiging in de Stijllessen van RSO. Ik probeer in de lessen de technische kennis die nodig is om een goed kledingadvies te geven te koppelen aan het ontwikkelen van inzicht in de (stijl)persoonlijkheid van de klant. Wat heeft zij nodig om haar uiterlijke verschijning zo mooi mogelijk naar voren te brengen, zodat ze zich zelfverzekerd kan voelen en bewegen. Als mijn studenten dat kunnen, ben ik een tevreden docent.

Na mijn modeopleiding heb ik, als productmanager voor een internationaal sport- en lifestylemerk, veel gereisd. Tijdens deze reizen door o.a. Indonesië, Bangkok, Portugal, Turkije en Taiwan en door de meer dan 20 jaar werkervaring, ontwikkelde ik een perfect oog voor stijl, kleur en materiaal. Ik laat mij inspireren door de kleurrijke wereld om mij heen, door mensen, geuren en zelfs vergezichten.

Ik ben tot het inzicht gekomen dat wat je draagt, letterlijk en figuurlijk, ook gevolg heeft voor wat je bijdraagt aan de wereld. Want als jij je prettig voelt en dus goed in je vel zit en wat is kleding anders dan een tweede vel, dan word je verdraagzamer. Je verhoogt je toegankelijkheid. Je groeit als mens en daardoor kun je meer voor anderen betekenen.

Door wat ik in mijn carrière en tijdens mijn reizen heb gedaan en beleefd, ben ik gegroeid en heb ik geleerd waar mijn passie ligt: ik wil anderen laten zien waar <em>hun</em> kracht ligt. Niet alleen bij een persoonlijk of zakelijk advies maar ook als ik mensen het vak leer.

Schuiven naar boven
Right Menu Icon