Uiterlijk en identiteit

Coach je klanten in hun proces om uiterlijk en identiteit te verbinden

Uiterlijk en identiteit

de opleiding

Voor wie:
Voor image consultants die verbreding/meer diepgang in hun vak zoeken, om klanten beter te kunnen helpen met vraagstukken die de wisselwerking van het innerlijk en het uiterlijk betreffen.

Deze opleiding is voor jou als je:

  1. Meer handvatten zoekt voor jouw rol als imago coach.
  2. Je met je bedrijf wilt onderscheiden in persoonlijke ontwikkeling.
  3. De rol van kleding als non-verbaal communicatiemiddel wilt uitdiepen.
  4. Je klant verder wilt helpen van “er op je best uitzien” naar “ontspannen jezelf zijn”.

Wat:
In deze opleiding ga je alle ins en outs van uiterlijk, kleding, identiteit en persoonlijke kwaliteit zichtbaar maken, blootleggen en met elkaar in verband brengen. De klant vraagt steeds meer een helpende hand in dit proces. Je leert de klant om de kledingkast als creatief en effectief gereedschap in te zetten voor haar of zijn specifieke doel.

1. Het proces
Steeds meer zien we dat cursisten hun nieuw opgedane kennis koppelen aan vakgebieden die raakvlakken hebben met ons vak (coaches, psychologen, (zang)pedagogen, kappers, eigenaren van kledingwinkels, loopbaancoaches etc.).  Daarnaast worden de vragen van onze klanten steeds meer divers. Het innerlijk kan uit balans zijn door onvrede over het uiterlijk. Je eigen stijl ontwikkelen gaat altijd hand in hand met wie je van binnen bent. Er is in toenemende mate behoefte aan begeleiding over een langere periode. Het kost tijd om de invloed van kleding op wie je bent en hoe je functioneert te herkennen, aan te passen en te leren inzetten met als doel om beter te kunnen functioneren.

2. Identiteit
In de training onderzoeken we eerst het begrip Identiteit. De identiteit van mensen, van kleding, van gelegenheden. Wat is de invloed van identiteit op iemands leven. We stellen ons de vraag waar identiteit begint: van binnen, van buiten, als je je kleding kiest of als je je ergens begeeft? Wat te doen als het uiterlijk in de weg staat om optimaal te functioneren? Hoe kan voldoende besef van het effect van kleding op je identiteit het verschil maken? Dit zijn onderwerpen waar we mee aan de slag gaan.

3. Concreet
Je gaat je oefenen in het opstellen van een traject voor je klant. Daarin leg je de inhoud, de structuur en tijd die daarvoor nodig is vast. Door middel van een scala aan oefeningen, gesprekstraining, beeldmateriaal en onderlinge gesprekken gaan we intensief werken aan tools om je vak/bedrijf breder in de markt te zetten. Om nieuwe klanten aan je te binden en ze te verrassen met de meerwaarde en de effecten van jouw nieuwe dienstverlening.

4. Wat vraagt deze training van jou
Naast de motivatie om je doelgroep op deze manier te willen verbreden en vergroten, moet je bereid zijn om ruim tijd te steken in onderzoek en oefening. Het huiswerk ligt  in het verlengde van je huidige werk. De benodigde tijd zal, afhankelijk van hoe je zelf werkt, tussen de  3 en 5 uur zijn in de tijd tussen de lessen in.

Waarom:
Het doel van ons vak is altijd geweest de klant te laten stralen, echter steeds meer raken we ervan doordrongen dat ons werk meer dan alleen het uiterlijk beslaat. Persoonlijke ontwikkeling is steeds vaker een uitgangspunt evenals andere onderliggende behoeften. Met de kleding die we dragen, laten we niet alleen verschillende facetten van onszelf zien, maar we beïnvloeden daarmee tegelijkertijd ons gevoel voor eigenwaarde en het effect van ons uiterlijk op onze omgeving. Niet iedereen weet die vertaalslag te maken. Waar de nadruk eerder lag op adviseren, daar neemt de image consultant nu steeds meer een begeleidende of coachende rol op zich. Daarmee wordt het gesprek en het traject met je klanten anders. Het vraagt om verdiepende technieken waarbij je je klant niet slechts adviseert, maar waarbij je handvatten biedt om zelfvertrouwen op te bouwen en de eigen stijl te ontdekken. Dat is de kern waarmee we in deze opleiding aan de slag gaan.

identiteit-trainin
RSO opleiding Stijl

Uiterlijk en Identiteit

Info

Anneke is docent Kleur bij RSO en schreef het boek: ‘Mooi is de kracht van je eigen stijl’. Haar werkwijze kenmerkt zich door de focus op uiterlijk, kleding en identiteit, zodat de klant zichzelf gaat waarderen en er zelfvertrouwen ontstaat.

Dorine is mode-ontwerper, image consultant en life coach. Zij combineert ACT coaching  met kleur en kleding om zo de identiteit en eigenheid van haar klanten naar buiten te brengen.

Deze twee docenten zijn niet alleen heel creatief en veelzijdig, maar zijn ook ervaren docenten op het gebied van textiel, kleding en/of imago.

Bij de training ontvang je een uitgebreide reader en een werkboek met oefeningen die je in je praktijk kunt gebruiken. Door alle oefeningen eerst zelf te doorlopen, kun je straks extra waarde bieden aan je klant.

1ste lesdag19-09-2022
2de lesdag10-10-2022
3de lesdag14-11-2022
4de lesdag12-12-2022
Tijd: 10.00 – 16.00

Let op! Earlybird aanbieding: je betaalt € 1.650,00 ipv € 1.950,00 bij inschrijving vóór 15 augustus 2022! 

Nadere informatie en aanmelden via 06 27387778 of via info@regienstrategier.nl. Deze opleiding is inclusief koffie, thee en lunch, reader en materialen. De tijden zijn van 10.00 tot 16.00 uur. Adres: Hogebrinkerweg 12, 3871 KN Hoevelaken.

Schuiven naar boven
Right Menu Icon