Kleurconsulent Opleiding 

Als Kleurconsulent kan je iemand van A tot Z een goed en professioneel Kleuradvies geven

Minstens één keer in je leven moet je een Kleurenanalyse hebben gekregen.  

Als Kleuradviseur kan je je klant aan den lijve laten ervaren wat haar kleuren voor effect hebben.

Kleuropleiding

de opleiding

Deze Kleuropleiding duurt acht dagen verdeeld over 4 maanden.
Richtlijn voor actief bezig zijn met huiswerk, gemiddeld 4 uur per week. Uiteraard heel persoonlijk in te vullen.

In de opleiding staat het 78 Color system centraal. Dit systeem is uniek in de kleurstyling, omdat het buiten de kaders van hokjes werkt. In de opleiding word je geprikkeld om de gelaagdheid van de persoonlijke kleursfeer in iemands gelaat te kunnen onderscheiden, met in acht neming van wie iemand als persoon is. Naast een gedegen theoretische onderbouwing van het systeem en een behoorlijk inzicht in de kennis van kleur, ligt de kracht van deze opleiding juist ook in het creatief leren kijken naar en spelen met kleuren. Dit laatste is voor klanten vaak nog lastiger dan het kiezen van een lievelingskleur.

De opleiding is opgedeeld in 8 deel modules, zorgvuldig opgebouwd in de lijn van de opleiding. Het leren werken met de gelaagdheid van het 78 Color system systeem staat centraal en wordt vanuit verschillende kanten belicht en beoefend.
Gedurende de opleiding worden 10 proefklanten thuis geanalyseerd, waar een rapportage van gemaakt wordt. De 6de module is een praktijkdag in de les, met anonieme proefmodellen.
De laatste module wordt o.a. besteed aan de vele aspecten van het opzetten van een eigen bedrijf en de wegen die je gaat bewandelen als ondernemer.

Module 7 is gereserveerd voor de kennismaking met make-up, het Skin Color Cosmetics programma, onze eigen minerale lijn. Kennis van het aanbrengen van make-up is een belangrijke vaardigheid. Buiten de kleuren van de kleding geeft een vleugje make-up vaak een wonderbaarlijk subtiel effect. Deze dag kan uitgebreid worden met een vervolg, waarbij dan ook weer proefpersonen thuis opgemaakt moeten worden. Meer informatie: Skin color specialist.

Het afronden van de opleiding
De cursus wordt feestelijk afgerond, waarbij het certificaat wordt uitgereikt dat garant staat voor een behaalde kwaliteit in dit vak. De cursist wordt gedurende de hele opleiding begeleid door de docent, Anneke Dercksen – Bobeldijk, in de lessen, maar ook in nauwe samenwerking bij de huiswerkopdrachten. Deze houden in, dat er thuis meteen al gestart wordt met proefklanten, waardoor al een zekere mate van zelfstandigheid in de eigen werksfeer wordt opgebouwd. We streven naar een zo breed mogelijke kennis en inzicht in alle aspecten die de effecten van kledingkleuren op mensen kunnen hebben, zowel op het uiterlijk, maar ook op het innerlijk, de persoonlijkheid en het welbevinden.

NB Werk je nu nog met een ander Kleuranalyse-systeem en wil je ook leren werken met het 78Color System? Neem dan contact met ons op, dan kijken we wat en hoeveel je nodig hebt om dit systeem onder de knie te krijgen.

Wil je de klant van een allround advies kunnen voorzien dan is de Stijlopleiding een gedegen aanvulling op deze Kleuropleiding. Hierin leer je alle details over persoonlijke stijl en lichaamsvormen. Na het volgen van deze aanvullende kennis ben je in staat om je klanten te helpen om een passende garderobe op te bouwen en inzicht te geven in hun kledingcombinaties. Ontvang bij inschrijving van de opleiding Stijl een korting van 10% als je de opleiding hebt afgerond

Video afspelen
Ontwerp zonder titel-9
Ontwerp zonder titel-8
RSO Basisopleiding kleur Your Fitting Image

Kleuropleiding

Info

Kleuropleiding     

De opleiding duurt 8 dagen. 

Dag 1. Beginselen van het 78Color System: Persoonlijke analyses, De Personal Color Card.

Dag 2. AnalysetechniekenInstructie basistechnieken, oefenen op elkaar.

Dag 3. Kleurenleer: Johannes Itten: kleurenordening,  contrastleer, kleurkenmerken. Kleurcombinaties in kleding.

Dag. 4. Glans, contrast en afterdraping.

Dag 5. Collages en kleurreeksen: Kleurcollages, kleurreeksen, werken met beeldmateriaal.

Dag 6. Praktijk oefendag: met proefmodellen in de les: analyseren, combineren, accentueren, contrasten en outfits samenstellen.

Dag 7. Make-up training met de minerale make-up van ons eigen merk: Skin Color Cosmetics. 

Dag 8. Finale opdracht: Jouw optimale presentatie als kleurconsulent! Met jouw eigen garderobe en advies van je mede cursisten is dit een feestelijke afsluiting. Er wordt tevens aandacht besteed aan ondernemersvaardigheden over hoe je je bedrijf op kunt zetten.

Attentie: Modules zijn in nauw overleg los te boeken.

Als je alle lessen van de kleuropleiding met goed gevolg hebt doorlopen, en alle opdrachten zijn afgerond, ontvang je een certificaat en mag je je officieel 78Color System Specialist noemen. 

In de eerste 3 lesdagen leer je precies wat het 78Color System is. Hoe het werkt, krijg je uitgebreid kleurenleer en kleuroefeningen, leer je analyseren met de zes 78Color Kleurkragen, maar ook met losse kleurdoeken. Uiteraard word je zelf ook geanalyseerd, leer je combineren met kleuren in kleding en oefen je met je proefmodellen.
Je maakt een portfolio waarin je een verslag doet van je proefanalyses geïllustreerd met foto’s. Kortom alle basisvaardigheden die je nodig hebt om een goede kleurenanalyse te doen.

Tijdens de dag Collages en kleurenreeksen maak je kleurcollages van de zes kleurkarakteristieken en maak je kleurreeksen die tot doel hebben dat je goed leert onderscheiden wat de ondertonen van kleuren binnen één kleur zijn. Het gaat hier om herkennen en waarnemen. Je ontwikkelt je creativiteit en kleurgevoel. Tenslotte een essentieel onderdeel van ons werk! Bovendien maak je materiaal voor je klanten als visuele ondersteuning van de kleurtheorie.
Tijdens de dag glans en contrast leer je hoeveel contrast iemand kan hebben om te stralen en waar je dat op baseert. Je oefent dit in de praktijk met oefenmodellen.

Make-up is een belangrijk onderdeel van het vak kleurconsulent. Daarom hebben we een extra lesdag (les 7) ingepland om te leren werken met Skin Color Cosmetics, ons eigen merk gebaseerd op de kleurentheorie van het 78Color System. 
Meer algemene info: www.skincolorcosmetics.nl

Kennis en vaardigheden

Je leert in deze Basisopleiding kleurenanalyses uit te voeren met de zes kleurkragen van het unieke 78Color System© met aanvullend losse kleurdoeken. Praktisch, snel en genuanceerd.

Als Kleuradviseur kan je je klant aan den lijve laten ervaren wat haar kleuren voor effect hebben. Zij zal ontdekken hoe mooi zij kan worden in kleuren die aansluiten bij haar natuurlijke ondertonen, diepte en intensiteit van haar huid, haar en ogen, maar ook bij haar innerlijke behoefte en persoonlijkheid.

Iedereen wil er nu eenmaal gezond en fit uitzien. Dat kan je bereiken door kleuren te dragen die bij je passen. En jij kan je klant daarbij adviseren! RSO staat voor kwaliteit en dat al 20 jaar!

Het unieke systeem voor Kleurenanalyse en Kleuradvies.

Als Kleuradviseur maak je gebruik van het 78Color System© en de daarbij behorende 78Color Products©.

Met dit unieke kleursysteem kun je je klant veel kleurnuances laten zien. Het werkt snel, overzichtelijk en is veelzijdig. Het 78Color System© is bovendien flexibel: het biedt je vele manieren om tot een goede kleurenanalyse te komen.

Sommige mensen zijn te typeren door één kleurkenmerk, anderen door twee en weer anderen door drie. Zo kan iemand ‘warm’ zijn, een ander is ‘warm-diep’ en weer een ander is ‘warm-diep-gedempt’. Voor iedere combinatie-mogelijkheid is een Personal Color Card© ontworpen.

1ste les introductie.Zaterdag14-09-2024
2de les kleurenanalyseZondag15-09-2024
3de les Glans en Contrast, techniek en praktijkZaterdag19-10-2024
4de les PraktijklesZaterdag02-11-2024

5 de les Theorie en praktijk

Zaterdag30-11 2024
6 de les Praktijk toetsZaterdag 14-12-2024

les 7 Kleurenleer 

Videoles
Les 8 kleurreeksenVideoles

De opleiding start in een weekend met een speciaal arrangement.

Data onder voorbehoud

Docent: Dorine Boudewijn

Fletcher Hotel De Klepperman
Oosterdorpsstraat 11
3871 AA Hoevelaken

Tarief

Het tarief voor deze 8-daagse opleiding is € 2.295. (incl. BTW: € 2.776,95)
Inclusief alle benodigde materialen. 

Betaling in termijnen is mogelijk. De hoogte van het termijntarief bepalen we in overleg.

De Basisopleiding Kleur is inclusief koffie, thee, lunch en syllabus. Minimum aantal deelnemers: vier.

* Materialen
De benodigde materialen bestaan uit:

  • Cursusboek
  • Zesdelige set 78Color System© Kleurkragen à € 510,-;Starterpakket bestaande uit:
  • Complete set Personal Color Cards (78 stuks) à € 185,-
  • 78 Hand-outs met een uitgeschreven kleuradvies (digitaal)
  • 1 voorbeeld van een Mannenkleurkaart met hoesje
  • 1 voorbeeld van een maxi Personal Color Card
  • Werkboekje Kleur voor de klant (digitaal);
  • Overzichtsposter van de zes kleurkarakteristieken à 15,-.
  • Set sieraadmetalen
  • Cape en Halsbandje

 

Meer informatie of aanmelden? Stuur ons een bericht.

Kleuropleiding

Vakdocent

Docent Kleur

Dorine Boudewijn

Dorine Boudewijn heeft haar eigen modevakschool in Nijmegen. Ze heeft 25 jaar ervaring met het maken van kleding en kijkt daardoor op een heel eigen wijze naar mensen. Ze kan je als geen ander uitleggen wat de wisselwerking is tussen kleur, kleding en de mens in die kleding. Dat doet ze voor RSO tijdens de opleidingen Uiterlijk & Identiteit, de basisopleiding kleur en de modules.

Dorine is docent in hart en nieren. Dat ze voor de klas heeft gestaan en intussen ruim 15 jaar in haar eigen bedrijf les geeft, merk je aan haar manier van werken. Ze stelt rake vragen, deelt lastige materie op in behapbare lessen en geeft haar cursisten de ruimte om te groeien. Ze laat zich ook graag verrassen en staat open voor discussie: beredeneer gerust waarom jij het anders ziet en jullie komen er samen wijzer uit.

Studio Do – het bedrijf van Dorine – staat in het teken van creativiteit en zelfexpressie door kleding. Dat doet zij niet alleen door kleur- en kledingtrajecten, ze geeft ook naailes. Want als je zelf je kleding kunt maken, kun je jezelf letterlijk en figuurlijk vormgeven en zijn wie je bent.

Schuiven naar boven
Right Menu Icon