Basisopleiding kleur

Opleiding tot Kleurconsulent

Als Kleurconsulent kan je iemand van A tot Z een goed en professioneel Kleuradvies geven

Minstens één keer in je leven moet je een Kleuradvies hebben gekregen.  

Als Kleuradviseur kan je je klant aan den lijve laten ervaren wat haar kleuren voor effect hebben.

Basisopleiding Kleur

de opleiding

Onze Basisopleiding Kleur duurt acht dagen. In de opleiding richten we ons allereerst op de theorie: het 78Color System©, de analyse-methodiek met onze kleurkragen en de Kleurenleer. Daarna volgt de praktijk. Daarin leer je kleurkenmerken bij je klanten te herkennen, te analyseren en met die gegevens te adviseren. Je kunt je creatieve talent volop ontplooien door kleurcollages en kleurreeksen te maken die je later in de praktijk gaat gebruiken. 

Het afronden van de opleiding
De cursus wordt feestelijk afgerond, waarbij het certificaat wordt uitgereikt dat garant staat voor een behaalde kwaliteit in dit vak. De cursist wordt gedurende de hele opleiding begeleid door de docent, Anneke Dercksen – Bobeldijk, in de lessen, maar ook in nauwe samenwerking bij de huiswerkopdrachten. Deze houden in, dat er thuis meteen al gestart wordt met proefklanten, waardoor al een zekere mate van zelfstandigheid in de eigen werksfeer wordt opgebouwd, maar ook zijn er vele praktijkmomenten tijdens de opleidingsdagen. We streven naar een zo breed mogelijke kennis en inzicht in alle aspecten die de effecten van kleur op mensen kunnen hebben, zowel op het uiterlijk, maar ook op het innerlijk, de persoonlijkheid en het welbevinden.

NB Werk je nu nog met een ander Kleuranalyse-systeem en wil je ook leren werken met het 78Color System? Neem dan contact met ons op, dan kijken we wat en hoeveel je nodig hebt om dit systeem onder de knie te krijgen.

Wil je de klant van een allround advies kunnen voorzien dan is de Basisopleiding Stijl een gedegen aanvulling op deze Kleuropleiding. Hierin leer je alle details leert over persoonlijke stijl en lichaamsvormen. Na het volgen van deze aanvullende deze kennis ben je in staat om je klanten te helpen om een passende garderobe op te bouwen en inzicht te geven in hun kledingcombinaties. Ontvang bij inschrijving van de opleiding Stijl een korting van 10% als je de Basisopleiding hebt afgerond.

De cursus wordt gegeven op de Hogebrinkerweg 12, 3871 KN  Hoevelaken. Nadere informatie en aanmelden via 06 225 66 759 of via info@regienstrategier.nl

Video afspelen
Ontwerp zonder titel-9
Ontwerp zonder titel-8
RSO Basisopleiding kleur Your Fitting Image

Basisopleiding kleur

Info

Basisopleiding Kleur          

De opleiding duurt 8 dagen. 

Dag 1. Beginselen van het 78Color System: Persoonlijke analyses, De Personal Color Card.

Dag 2. AnalysetechniekenInstructie basistechnieken, oefenen op elkaar.

Dag 3. Kleurenleer: Johannes Itten: kleurenordening,  contrastleer, kleurkenmerken. Kleurcombinaties in kleding.

Dag 4. Make-up training met de minerale make-up van ons eigen merk: Skin Color Cosmetics. 

Dag. 5. Glans, contrast en afterdraping.

Dag 6. Collages: Kleurcollages, kleurreeksen, werken met beeldmateriaal.

Dag 7. Praktijk oefendag: met proefmodellen in de les: analyseren, combineren, accentueren, contrasten en outfits samenstellen.

Dag 8. Finale opdracht: Jouw optimale presentatie als kleurconsulent! Met jouw eigen garderobe en advies van je mede cursisten is dit een feestelijke afsluiting. Er wordt tevens aandacht besteed aan ondernemersvaardigheden over hoe je je bedrijf op kunt zetten.

Attentie: Modules zijn in nauw overleg los te boeken.

Als je alle lessen van de basisopleiding Kleur met goed gevolg hebt doorlopen, en alle opdrachten zijn afgerond, ontvang je een certificaat en mag je je officieel 78Color System Specialist noemen. 

In de eerste 3 lesdagen leer je precies wat het 78Color System is. Hoe het werkt, krijg je uitgebreid kleurenleer en kleuroefeningen, leer je analyseren met de zes 78Color Kleurkragen, maar ook met losse kleurdoeken. Uiteraard word je zelf ook geanalyseerd, leer je combineren met kleuren in kleding en oefen je met je proefmodellen.
Je maakt een portfolio waarin je een verslag doet van je proefanalyses geïllustreerd met foto’s. Kortom alle basisvaardigheden die je nodig hebt om een goede kleurenanalyse te doen.

Tijdens de dag Collages en kleurenreeksen maak je kleurcollages van de zes kleurkarakteristieken en maak je kleurreeksen die tot doel hebben dat je goed leert onderscheiden wat de ondertonen van kleuren binnen één kleur zijn. Het gaat hier om herkennen en waarnemen. Je ontwikkelt je creativiteit en kleurgevoel. Tenslotte een essentieel onderdeel van ons werk! Bovendien maak je materiaal voor je klanten als visuele ondersteuning van de kleurtheorie.
Tijdens de dag glans en contrast leer je hoeveel contrast iemand kan hebben om te stralen en waar je dat op baseert. Je oefent dit in de praktijk met oefenmodellen.

Make-up is een belangrijk onderdeel van het vak kleurconsulent. Daarom hebben we een extra lesdag (les 4) ingepland om te leren werken met Skin Color Cosmetics, ons eigen merk gebaseerd op de kleurentheorie van het 78Color System. 
Meer algemene info: www.skincolorcosmetics.nl

Kennis en vaardigheden

Je leert in deze Basisopleiding kleurenanalyses uit te voeren met de zes kleurkragen van het unieke 78Color System© met aanvullend losse kleurdoeken. Praktisch, snel en genuanceerd.

Als Kleuradviseur kan je je klant aan den lijve laten ervaren wat haar kleuren voor effect hebben. Zij zal ontdekken hoe mooi zij kan worden in kleuren die aansluiten bij haar natuurlijke ondertonen, diepte en intensiteit van haar huid, haar en ogen, maar ook bij haar innerlijke behoefte en persoonlijkheid.

Iedereen wil er nu eenmaal gezond en fit uitzien. Dat kan je bereiken door kleuren te dragen die bij je passen. En jij kan je klant daarbij adviseren! RSO staat voor kwaliteit en dat al 20 jaar!

Het unieke systeem voor Kleurenanalyse en Kleuradvies.

Als Kleuradviseur maak je gebruik van het 78Color System© en de daarbij behorende 78Color Products©.

Met dit unieke kleursysteem kun je je klant veel kleurnuances laten zien. Het werkt snel, overzichtelijk en is veelzijdig. Het 78Color System© is bovendien flexibel: het biedt je vele manieren om tot een goede kleurenanalyse te komen.

Sommige mensen zijn te typeren door één kleurkenmerk, anderen door twee en weer anderen door drie. Zo kan iemand ‘warm’ zijn, een ander is ‘warm-diep’ en weer een ander is ‘warm-diep-gedempt’. Voor iedere combinatie-mogelijkheid is een Personal Color Card© ontworpen.

Docent: Anneke Dercksen
We starten de volgende opleiding in het najaar 2021. (alle data onder voorbehoud) 

Dag 1. Zaterdag 25 september 2021
Dag 2. Zaterdag 9 oktober 2021
Dag 3. Zaterdag 23 oktober 2021
Dag 4. Zaterdag 6 november 2021 (facultatief, make-up training Skin Color Cosmetics)
Dag 5. Zaterdag 13 november 2021
Dag 6. Zaterdag 27 november 2021
Dag 7. Zaterdag 11 december 2021
Dag 8. Zaterdag 8 januari 2022

Basisopleiding Kleur voorjaar 2022 (alle data onder voorbehoud)

Dag 1. Zaterdag 12 februari
Dag 2. Zaterdag 26 februari
Dag 3. Zaterdag 12 maart
Dag 4. Zaterdag 2 april
Dag 5. Zaterdag 9 april
Dag 6. Zaterdag 23 april
Dag 7. Zaterdag 14 mei
Dag 8. Zaterdag 28 mei

Nadere informatie via info@regienstrategier.nl of tel: 06-225 667 59

Locatie: Hoevelaken, Hogebrinkerweg 12 3871 KN

Tarief

Het all-in tarief voor deze zevendaagse Basisopleiding is € : € 2.500,00. Excl. 21% BTW. (*Materiaalkosten inbegrepen). Incl. 21% BTW: € 3.025,00

Betaling in termijnen is mogelijk. De hoogte van het termijntarief bepalen we in overleg.

Korting
Schrijf je je na afloop in voor de eerst daarop volgende Basisopleiding Stijl, dan geldt daarvoor een korting van 10 procent.

Individueel?
Volg je de Basisopleiding Kleur liever individueel (en in korte tijd)? Dan geldt een all-in tarief van € 3.000,- excl. 21% BTW.

De Basisopleiding Kleur is inclusief koffie, thee, lunch en syllabus. Minimum aantal deelnemers: vier.

* Materiaalkosten
De benodigde materialen (à € 729,95) bestaan uit:

  • Cursusboek
  • Zesdelige set 78Color System© Kleurkragen à € 510,-;Starterpakket bestaande uit:
  • Complete set Personal Color Cards (78 stuks) à € 185,-
  • 78 Hand-outs met een uitgeschreven kleuradvies (digitaal)
  • 1 voorbeeld van een Mannenkleurkaart met hoesje
  • 1 voorbeeld van een maxi Personal Color Card
  • Werkboekje Kleur voor de klant (digitaal);
  • Overzichtsposter van de zes kleurkarakteristieken à 15,-.
  • Set sieraadmetalen

Nadere informatie en aanmelden via 06 225 66 759 via info@regienstrategier.nl

 

Basisopleiding kleur

Vakdocent

RSO Anneke Dercks docent opleiding basis kleur

Docent Kleur

Anneke Dercksen

Vanuit haar bedrijf Studio Ultramarijn geeft Anneke Dercksen Imago-, Kleur- en Kledingadviezen. Voordien was zij zo’n twintig jaar werkzaam als docent Textiele Werkvormen, waarvan de laatste twaalf jaar als docent Kleurenleer.
Anneke Dercksen heeft een passie om kennis over te brengen via presentaties, cursussen en workshops. Vooral de cursussen Kleurenleer zijn zeer succesvol.
Haar creativiteit blijkt ook uit haar activiteiten als beeldend kunstenaar.

Anneke heeft grote affiniteit met de relatie tussen het uiterlijk en innerlijk van mensen. Het een kan niet buiten het andere, ze beïnvloeden en voeden elkaar voortdurend. Zij gaat ervan uit dat kleding een eigen verhaal vertelt en alles te maken heeft met wie je bent, met je identiteit.

In september 2019 werd haar boek: ‘Mooi’ met als ondertitel: ‘is de kracht van je eigen stijl’ gepresenteerd waarin ze op veelzijdige en boeiende wijze vertelt over de betekenis van kleding.

Anneke verzorgt al vele jaren op haar eigen bevlogen manier de Basisopleiding Kleur bij RSO.

Schuiven naar boven
Rechtermenu pictogram