Kleuropleiding

Opleiding tot Kleurconsulent

Als Kleurconsulent kan je iemand van A tot Z een goed en professioneel Kleuradvies geven

Minstens één keer in je leven moet je een Kleuradvies hebben gekregen.  

Als Kleuradviseur kan je je klant aan den lijve laten ervaren wat haar kleuren voor effect hebben.

Kleuropleiding

de opleiding

Deze Kleuropleiding duurt acht dagen verdeeld over 4 maanden.
Richtlijn voor actief bezig zijn met huiswerk, gemiddeld 4 uur per week. Uiteraard heel persoonlijk in te vullen.

In de opleiding staat het 78 Color system centraal. Dit systeem is uniek in de kleurstyling, omdat het buiten de kaders van hokjes werkt. In de opleiding word je geprikkeld om de gelaagdheid van de persoonlijke kleursfeer in iemands gelaat te kunnen onderscheiden, met in acht neming van wie iemand als persoon is. Naast een gedegen theoretische onderbouwing van het systeem en een behoorlijk inzicht in de kennis van kleur, ligt de kracht van deze opleiding juist ook in het creatief leren kijken naar en spelen met kleuren. Dit laatste is voor klanten vaak nog lastiger dan het kiezen van een lievelingskleur.

De opleiding is opgedeeld in 8 deel modules, zorgvuldig opgebouwd in de lijn van de opleiding. Het leren werken met de gelaagdheid van het 78 Color system systeem staat centraal en wordt vanuit verschillende kanten belicht en beoefend.
Gedurende de opleiding worden 10 proefklanten thuis geanalyseerd, waar een rapportage van gemaakt wordt. De 6de module is een praktijkdag in de les, met anonieme proefmodellen.
De laatste module wordt o.a. besteed aan de vele aspecten van het opzetten van een eigen bedrijf en de wegen die je gaat bewandelen als ondernemer.

Module 7 is gereserveerd voor de kennismaking met make-up, het Skin Color Cosmetics programma, onze eigen minerale lijn. Kennis van het aanbrengen van make-up is een belangrijke vaardigheid. Buiten de kleuren van de kleding geeft een vleugje make-up vaak een wonderbaarlijk subtiel effect. Deze dag kan uitgebreid worden met een vervolg, waarbij dan ook weer proefpersonen thuis opgemaakt moeten worden. Meer informatie: Skin color specialist.

Het afronden van de opleiding
De cursus wordt feestelijk afgerond, waarbij het certificaat wordt uitgereikt dat garant staat voor een behaalde kwaliteit in dit vak. De cursist wordt gedurende de hele opleiding begeleid door de docent, Anneke Dercksen – Bobeldijk, in de lessen, maar ook in nauwe samenwerking bij de huiswerkopdrachten. Deze houden in, dat er thuis meteen al gestart wordt met proefklanten, waardoor al een zekere mate van zelfstandigheid in de eigen werksfeer wordt opgebouwd. We streven naar een zo breed mogelijke kennis en inzicht in alle aspecten die de effecten van kledingkleuren op mensen kunnen hebben, zowel op het uiterlijk, maar ook op het innerlijk, de persoonlijkheid en het welbevinden.

NB Werk je nu nog met een ander Kleuranalyse-systeem en wil je ook leren werken met het 78Color System? Neem dan contact met ons op, dan kijken we wat en hoeveel je nodig hebt om dit systeem onder de knie te krijgen.

Wil je de klant van een allround advies kunnen voorzien dan is de Stijlopleiding een gedegen aanvulling op deze Kleuropleiding. Hierin leer je alle details over persoonlijke stijl en lichaamsvormen. Na het volgen van deze aanvullende kennis ben je in staat om je klanten te helpen om een passende garderobe op te bouwen en inzicht te geven in hun kledingcombinaties. Ontvang bij inschrijving van de opleiding Stijl een korting van 10% als je de opleiding hebt afgerond

Video afspelen
Ontwerp zonder titel-9
Ontwerp zonder titel-8
RSO Basisopleiding kleur Your Fitting Image

Kleuropleiding

Info

Kleuropleiding     

De opleiding duurt 8 dagen. 

Dag 1. Beginselen van het 78Color System: Persoonlijke analyses, De Personal Color Card.

Dag 2. AnalysetechniekenInstructie basistechnieken, oefenen op elkaar.

Dag 3. Kleurenleer: Johannes Itten: kleurenordening,  contrastleer, kleurkenmerken. Kleurcombinaties in kleding.

Dag. 4. Glans, contrast en afterdraping.

Dag 5. Collages en kleurreeksen: Kleurcollages, kleurreeksen, werken met beeldmateriaal.

Dag 6. Praktijk oefendag: met proefmodellen in de les: analyseren, combineren, accentueren, contrasten en outfits samenstellen.

Dag 7. Make-up training met de minerale make-up van ons eigen merk: Skin Color Cosmetics. 

Dag 8. Finale opdracht: Jouw optimale presentatie als kleurconsulent! Met jouw eigen garderobe en advies van je mede cursisten is dit een feestelijke afsluiting. Er wordt tevens aandacht besteed aan ondernemersvaardigheden over hoe je je bedrijf op kunt zetten.

Attentie: Modules zijn in nauw overleg los te boeken.

Als je alle lessen van de kleuropleiding met goed gevolg hebt doorlopen, en alle opdrachten zijn afgerond, ontvang je een certificaat en mag je je officieel 78Color System Specialist noemen. 

In de eerste 3 lesdagen leer je precies wat het 78Color System is. Hoe het werkt, krijg je uitgebreid kleurenleer en kleuroefeningen, leer je analyseren met de zes 78Color Kleurkragen, maar ook met losse kleurdoeken. Uiteraard word je zelf ook geanalyseerd, leer je combineren met kleuren in kleding en oefen je met je proefmodellen.
Je maakt een portfolio waarin je een verslag doet van je proefanalyses geïllustreerd met foto’s. Kortom alle basisvaardigheden die je nodig hebt om een goede kleurenanalyse te doen.

Tijdens de dag Collages en kleurenreeksen maak je kleurcollages van de zes kleurkarakteristieken en maak je kleurreeksen die tot doel hebben dat je goed leert onderscheiden wat de ondertonen van kleuren binnen één kleur zijn. Het gaat hier om herkennen en waarnemen. Je ontwikkelt je creativiteit en kleurgevoel. Tenslotte een essentieel onderdeel van ons werk! Bovendien maak je materiaal voor je klanten als visuele ondersteuning van de kleurtheorie.
Tijdens de dag glans en contrast leer je hoeveel contrast iemand kan hebben om te stralen en waar je dat op baseert. Je oefent dit in de praktijk met oefenmodellen.

Make-up is een belangrijk onderdeel van het vak kleurconsulent. Daarom hebben we een extra lesdag (les 7) ingepland om te leren werken met Skin Color Cosmetics, ons eigen merk gebaseerd op de kleurentheorie van het 78Color System. 
Meer algemene info: www.skincolorcosmetics.nl

Kennis en vaardigheden

Je leert in deze Basisopleiding kleurenanalyses uit te voeren met de zes kleurkragen van het unieke 78Color System© met aanvullend losse kleurdoeken. Praktisch, snel en genuanceerd.

Als Kleuradviseur kan je je klant aan den lijve laten ervaren wat haar kleuren voor effect hebben. Zij zal ontdekken hoe mooi zij kan worden in kleuren die aansluiten bij haar natuurlijke ondertonen, diepte en intensiteit van haar huid, haar en ogen, maar ook bij haar innerlijke behoefte en persoonlijkheid.

Iedereen wil er nu eenmaal gezond en fit uitzien. Dat kan je bereiken door kleuren te dragen die bij je passen. En jij kan je klant daarbij adviseren! RSO staat voor kwaliteit en dat al 20 jaar!

Het unieke systeem voor Kleurenanalyse en Kleuradvies.

Als Kleuradviseur maak je gebruik van het 78Color System© en de daarbij behorende 78Color Products©.

Met dit unieke kleursysteem kun je je klant veel kleurnuances laten zien. Het werkt snel, overzichtelijk en is veelzijdig. Het 78Color System© is bovendien flexibel: het biedt je vele manieren om tot een goede kleurenanalyse te komen.

Sommige mensen zijn te typeren door één kleurkenmerk, anderen door twee en weer anderen door drie. Zo kan iemand ‘warm’ zijn, een ander is ‘warm-diep’ en weer een ander is ‘warm-diep-gedempt’. Voor iedere combinatie-mogelijkheid is een Personal Color Card© ontworpen.

Docent: Anneke Dercksen

We hebben het streven om dit jaar 2 parallel opleidingen te organiseren:

Kleuropleiding 1 najaar 2023 

1ste les introductie.Zaterdag30-09-2023
2de les kleurenanalyseZaterdag14-10-2023
3de les KleurenleerZaterdag28-10-2023
4de les Glans en ContrastZaterdag11-11-2023
5de les Collages en reeksenZaterdag25-11-2023
6de les praktijk oefendagZaterdag02-12-2023
7de les Skin Color CosmetiscsZaterdag16-12-2023
8ste les Klantgericht en OndernemenZaterdag06-01-2024

Kleuropleiding 2 najaar 2023

1ste les introductie.Vrijdag29-09-2023
2de les kleurenanalyseVrijdag13-10-2023
3de les KleurenleerVrijdag27-10-2023
4de les Glans en ContrastVrijdag10-11-2023
5de les Collages en reeksenVrijdag24-11-2023
6de les praktijk oefendagVrijdag01-12-2023
7de les Skin Color CosmetiscsVrijdag15-12-2023
8ste les Klantgericht en OndernemenVrijdag05-01-2024

N.B. Mochten beide opleidingen minder dan 4 inschrijvingen hebben, dan worden deze 2 opleidingen samengevoegd op de zaterdag.

Fletcher Hotel De Klepperman
Oosterdorpsstraat 11
3871 AA Hoevelaken

Tarief

Het tarief voor deze 8-daagse opleiding is € 1.695,00. Excl. 21% btw
Plus materiaalkosten € 729,00. Excl 21% btw.

Betaling in termijnen is mogelijk. De hoogte van het termijntarief bepalen we in overleg.

Korting
Schrijf je je na afloop in voor de eerst daarop volgende Basisopleiding Stijl, dan geldt daarvoor een korting van 10 procent.

Individueel?
Volg je de Basisopleiding Kleur liever individueel (en in korte tijd)? Dan geldt een all-in tarief van € 3.000,- excl. 21% BTW.

De Basisopleiding Kleur is inclusief koffie, thee, lunch en syllabus. Minimum aantal deelnemers: vier.

* Materiaalkosten
De benodigde materialen (à € 729,95) bestaan uit:

  • Cursusboek
  • Zesdelige set 78Color System© Kleurkragen à € 510,-;Starterpakket bestaande uit:
  • Complete set Personal Color Cards (78 stuks) à € 185,-
  • 78 Hand-outs met een uitgeschreven kleuradvies (digitaal)
  • 1 voorbeeld van een Mannenkleurkaart met hoesje
  • 1 voorbeeld van een maxi Personal Color Card
  • Werkboekje Kleur voor de klant (digitaal);
  • Overzichtsposter van de zes kleurkarakteristieken à 15,-.
  • Set sieraadmetalen
  • Cape en Halsband

 

Meer informatie of aanmelden? Stuur ons een bericht.

Kleuropleiding

Vakdocent

Docent Kleur

Anneke Dercksen

Vanuit haar bedrijf Studio Ultramarijn geeft Anneke Dercksen Imago-, Kleur- en Kledingadviezen. Voordien was zij zo’n twintig jaar werkzaam als docent Textiele Werkvormen, waarvan de laatste twaalf jaar als docent Kleurenleer.
Anneke Dercksen heeft een passie om kennis over te brengen via presentaties, cursussen en workshops. Vooral de cursussen Kleurenleer zijn zeer succesvol.
Haar creativiteit blijkt ook uit haar activiteiten als beeldend kunstenaar.

Anneke heeft grote affiniteit met de relatie tussen het uiterlijk en innerlijk van mensen. Het een kan niet buiten het andere, ze beïnvloeden en voeden elkaar voortdurend. Zij gaat ervan uit dat kleding een eigen verhaal vertelt en alles te maken heeft met wie je bent, met je identiteit.

In september 2019 werd haar boek: ‘Mooi’ met als ondertitel: ‘is de kracht van je eigen stijl’ gepresenteerd waarin ze op veelzijdige en boeiende wijze vertelt over de betekenis van kleding.

Anneke verzorgt al vele jaren op haar eigen bevlogen manier de kleuropleiding bij RSO.

Schuiven naar boven
Right Menu Icon