Bianca Boers

Na het behalen van mijn Master of Humanistic, Ethical and Worldview Education (Universiteit voor Humanistiek), heb ik als docent humanistisch vormingsonderwijs en trainer talent- en identiteitsontwikkeling gewerkt. Zingeving en levenskunst speelden hierbij een belangrijke rol. Als docent en als moeder heb ik ervaren dat een negatief zelfbeeld en/of lichaamsbeeld er bij veel (jonge) mensen voor zorgt dat ze in een neerwaartse spiraal terechtkomen en zich terugtrekken uit het dagelijks leven en wat voor impact dat heeft op gezondheid, vriendschappen en zelfs school- , studie- en of werkprestaties.

In 2017 heb mezelf na een zware periode binnen ons gezin (waardoor ik tijdelijk niet kon werken) de opleiding Kleur (78ColorSystem) cadeau gedaan en daarna heb ik in 2018 ook de opleiding Stijl bij Regien Strategier Opleidingen afgerond. Als plus size vrouw, was ik vooral zoekende in hoe mijn ‘buitenkant’ zich verhoudt tot de ‘binnenkant’. Ik kreeg alle ruimte van het docententeam ♥ (Regien, Anneke, Ellen en Nicole) om gaandeweg te analyseren hoe je de verbinding legt tussen die twee op een wezenlijke en diepgaande manier.

Steeds meer vrouwen worstelen met hun lichaam, gewicht en uiterlijk en dat staat behoorlijk in de weg van hun levensgeluk. Omdat ik heel graag de veilige, neutrale en ongedwongen sfeer wilde bieden die er nodig is voor vrouwen om openlijk over hun issues met hun lijf te kunnen praten, heb ik 2019 de coaching-opleiding voor Body Positive Professional gedaan.

In mijn Haagse KLEUR & STIJL Studio combineer ik imago- met lichaamsbeeldcoaching. Je kunt bij mij terecht voor kleur- en stijladvies en voor begeleiding bij alle issues die je ervaart rondom de  acceptatie van je lichaam. Ook geef ik groepstrainingen voor vrouwen rondom bodypositivity. Als mensen zichzelf met andere mensen vergelijken (wat natuurlijk en menselijk is), vergelijken we vooral die delen van ons uiterlijk waar we niet tevreden over zijn. Deze focus op uiterlijk en de druk (van o.a. de sociale media) om te voldoen aan de onbereikbare en onrealistische schoonheidsidealen veroorzaakt dat we onszelf te veel identificeren met ons uiterlijk. Hierdoor zien we de echte schoonheid in ons zelf niet meer. Het beïnvloedt onze eigenwaarde en ondermijnt ons zelfvertrouwen.

Het is mijn missie om vrouwen weer met een glimlach naar zichzelf in de spiegel te laten kijken en de regie over hun leven op te pakken, zonder botox, dieet of maagverkleiningen.

Schuiven naar boven
Right Menu Icon