Maartje Waanders

Allereerst mijzelf maar even voorstellen: mijn naam is Maartje Waanders. In het dagelijks leven ben ik zangeres en vocal coach. Als jong meisje was ik al niet weg te slaan van het podium, ik schreef mijn eigen toneelstukjes op de basisschool, deed optredens met mijn schoolbandjes en genoot van concerten en theatervoorstellingen op de middelbare school. Na mijn eindexamen was de keuze snel gemaakt: ik wilde dolgraag naar het conservatorium.

Ook daar genoot ik volop. Na het afronden van mijn studies stond ik met een rugzak vol informatie op straat, op zoek naar een werkveld waar ik mij prettig in zou voelen. Ik heb veel gespeeld met diverse bandjes, op feestjes, in het theater, op festivals, noem maar op. Het enige dat ik af en toe wat lastig vond, waren de kledingvoorschriften waar ik rekening mee moest houden. Bij de ene band moest ik in het rood, bij de andere in het mintgroen, daar in een korte glitterjurk en daar weer in gala. Ik voelde mij niet altijd op mijn gemak in de creaties. Super jammer, want dat ging ten koste van mijn performance!

Bij het uitbrengen van mijn allereerste album met eigen muziek drie jaar geleden, was ik even helemaal de weg kwijt. Er was niemand die mij vertelde wat te dragen!! Toen rees bij mij de vraag: wie ben ik nu eigenlijk op het podium qua kleur en stijl? Ik ben in die tijd een traject gestart met een styliste en heb echt gekeken naar wat ìk uit wil stralen op het podium en welke kleuren mij daar het beste bij helpen. Ik was zo onder de indruk wat kleuren en een bepaalde stijl voor je kunnen doen, dat was mij niet geleerd in al die jaren op het conservatorium! Ik voelde mij vrij, was niet meer druk met de kleur of lengte van mijn jurk en kon mij volop overgeven aan de muziek en de performance.

Het zaadje was geplant. Mijn wens was andere zangers en zangeressen net zo’n ervaring te geven als ik destijds heb gehad. In je kracht op het podium staan! In de corona-tijd heb ik mij op de opleiding Kleur (78ColorSystem) gestort en de opleiding Stijl volgde snel daarna. Met de fijne hulp van Anneke Dercksen heb ik afgelopen december, helemaal alleen, mijn eerste workshop kleur gegeven aan 10 professionele zangers in een theater in Amsterdam…… De eerste kleur-analyses zijn geboekt!

Schuiven naar boven
Right Menu Icon