Gabriëlle Schepers-Leijzer

Ik heet Gabriëlle Schepers-Leijzer, 56 jaar, woon in het Achterhoekse dorpje Etten en ben sinds juli 2021 fulltime ondernemer van Pand 100 te Gendringen. Een secondhand-shop voor vnl. dameskleding en accessoires, waar ik ook zelf gemaakte hoeden verkoop en -kussens. En waar ik héél graag van meerdere kledingstukken een nieuw kledingstuk wil creëren, maar daar heb ik de tijd nog nauwelijks voor vrij kunnen maken.

Na zo’n 30 jaar in het basisonderwijs begon ik me af te vragen of ik in mijn werkzaam-leven alleen maar JUF wilde zijn. “Ik kan toch nog veel meer. Maar wat?” Door gesprekken met vrienden hierover kwam ik af en toe te werken bij een kledingzaak in Zutphen. Kleding heeft altijd mijn interesse gehad. Van het begin af aan vond ik het heerlijk om mee te kijken welke kleding bij iemand paste. Tegelijkertijd vroeg ik mij af: waarom verkoop ik deze vrouw deze kleding? Ik kwam erachter dat sommige mensen het best moeilijk vinden om kledingkeuzes te maken. Dat herkende ik niet bij mezelf, maar intrigeerde me zeer. Zoals ik in het onderwijs, als remedial teacher, ook altijd de behoefte had om te analyseren wat er in een kind omgaat, gesteund door theorie, kwam de behoefte in deze branche ook omhoog. Ik schreef mij in bij een vogelvlucht-opleiding waarbij ik kleur- en stijlanalyses zou leren. Ik zag het helemaal voor me om dit toe te kunnen passen bij secondhand kleding, omdat ik vind dat kleding langer mee kan gaan dan dat we nu vaak doen. En een verkeerde keuze voor de één kan juist het perfecte stuk zijn voor de ander. Opleiding gedaan, maar behoefte aan meer verdieping bleef aan mij knagen. Inmiddels wel een pop-up opgestart in Etten, in de voorkamer van mijn ouders. Zij wonen op nr 51, ik op 49: samen 100. Vandaar Pand 100.

Omdat de combinatie onderwijs naast een eigen winkel in de praktijk voor mij niet mogelijk bleek stopte ik na 33 jaar met het onderwijs en waagde de sprong om volledig te gaan voor een eigen winkel. De behoefte aan méér achtergrond op het gebied van kleur zorgde ervoor dat ik gelukkig terecht kwam bij de Regien Strategier opleiding en het 78 color system. Ik slurpte alles op wat ik daar kon leren: heerlijk vond ik deze opleiding en het werken aan de analyses.

Omdat ik mensen graag goed wil leren kennen in hun zoektocht naar de juiste kleding ga ik dit vanaf september verder uitbouwen met de opleiding: Uiterlijk en identiteit. Ik neem mensen serieus bij hun keuzes, schiet te hulp waar ze erom vragen, al dan niet letterlijk. Ik streef ernaar dat mensen met een goed gevoel van eigenwaarde de winkel kunnen verlaten en mogelijk wat durven te experimenteren in hun outfits. Het leuke is dan dat de secondhand kleding bij aanschaf minder duur is en dat ze het er dan soms makkelijker voor over hebben.

Ik maak foto’s van outfits die ik post op Facebook en Instagram (pand.100) om te prikkelen en op te waarderen. Soms van modellen (gewoon mensen die ik ken of klanten waarmee iemand zich kan identificeren), maar vaak ook selfies. Bovendien geef ik er graag wat informatie bij over kleur en stijl.

Mijn onderwijservaring, sensitiviteit en mensenkennis helpen mij dit te ondersteunen. Mijn nieuwsgierigheid en leergierigheid zorgen ervoor dat ik nog meer een coachende rol wil kunnen vervullen in de zoektocht naar de juiste, passende kleding, voor welke gelegenheid dan ook. Dat het uiterlijk in harmonie is met het innerlijk en hoe ze elkaar kunnen versterken.

Schuiven naar boven
Right Menu Icon