Floor Teunissen

Ik ben altijd gefascineerd geweest door kleuren. Ik denk dat ik dat van huis uit ook wel een beetje heb meegekregen. Mijn moeder was vroeger kledingadviseuse in een winkel en mijn vader was schilder en daarnaast hield hij van het opknappen van huizen. Het draaide bij ons thuis regelmatig om vormgeving  en kleuren en dat heeft mij vermoedelijk ook wel wat inspiratie gegeven om te doen wat ik nu doe. 

Van origine kom ik uit de hulpverlening, maar na ruim 20 jaar in de hulpverlening te hebben gewerkt als begeleider, vond ik het zo’n 7 jaar geleden tijd om het roer om te gooien. Ik wilde iets gaan doen wat mij meer plezier en energie zou geven. Ik had al eens een korte cursus in de kleurenanalyse gedaan en dat was goed bevallen. Ik zocht verdieping en uiteindelijk kwam ik terecht bij Regien Strategier Opleidingen. Ik heb toen achtereenvolgens de opleiding Kleur en daarna de opleiding Stijl met veel plezier gedaan. Ik vond het een leuke tijd. De opleiding was inspirerend, uitdagend en zeer compleet. Ook heb ik daarna nog wat verdiepingsmodules gevolgd. 

Sinds zeven jaar werk ik nu als Kleur- en Stijlconsulent en dat bevalt mij erg goed. Mijn bedrijf heet “Ode aan Kleur” en bevindt zich in Peize. Dit is 10 km van de stad Groningen.

Ik vind het erg leuk om klanten te ontvangen met uiteenlopende hulpvragen. Aangezien ik uit de hulpverlening kom, ligt mijn hart ook bij klanten die zich onzeker voelen of ergens mee worstelen. Ik vind het een uitdaging om deze klanten te inspireren anders naar zichzelf te gaan kijken, de focus te leggen op hun eigenheid en natuurlijke schoonheid, want die is er altijd.. 

Naast het geven van persoonlijke adviezen, heb ik ook een tijdje samen gewerkt met iemand die naailessen en viltworkshoppen geeft. Samen hebben we de cursus “Creëer je eigen basisjurk” en de cursus “Herken je eigen stijl” gemaakt en gegeven. Het was heel leuk om dit samen te doen!

Op mijn website vindt je tot slot ook veel terug over duurzaamheid. Ik vind het belangrijk om bewust om te gaan met de aanschaf van kleding. Ik koop zelf veel kleding tweedehands en draag dit ook uit naar buiten. Het leuke van het geven van een kleur- en/of stijladvies is ook, dat mensen na hun komst veel gerichter gaan winkelen en minder miskopen doen en dat is de beter voor de portemonnee, maar ook voor het milieu.

Floor Teunissen
Schuiven naar boven
Right Menu Icon