Greet Hoogeveen

Creatief, dat ben je bijvoorbeeld als je schilder bent of beeldhouwer.  Aangezien ik beide niet ben heb ik mijzelf echt nooit als creatief gezien. Maar bijvoorbeeld het maken van kleine stillevens van materialen uit de natuur, het zelf kleding maken, het combineren van kleuren, een gekocht kledingstuk veranderen is wel degelijk een vorm van creativiteit, maar hoort zo bij mij dat ik het nooit als iets bijzonders, laat staan als creatief heb beschouwd.

Toen ik 10 jaar geleden vastliep in het onderwijs en een loopbaantraject inging werd duidelijk dat ik de creativiteit (en oké ook de autonomie) miste. In mijn werk met kleuters kon ik in de beginjaren mijn creativiteit volop kwijt maar langzamerhand sloop de ene na de andere lesmethode de klas binnen en werd ik steeds meer gedwongen mij daaraan te conformeren. 

Daar werd ik niet blij van en dat merkte ze thuis ook. Nadat ik mijn baan in het onderwijs had opgezegd en een aantal weken thuis was zei mijn man: ‘Zo, nou ben je weer gezellig’. De keuze om te stoppen was dus een goede keuze.

In die periode heb ik de opleidingen Kleur en Stijl gedaan bij Regien. 

Wat was dat genieten zeg! Je onderdompelen in iets waar je blij van wordt, het maken van collages, het sparren met mede-cursisten, nieuwe vaardigheden leren, het ontdekken van je eigen kleuren en je eigen stijl. 

Het was een heerlijke tijd en het houdt hier niet op want nu kan ik wat ik geleerd heb bij Regien doorgeven aan mijn eigen cliënten en mag ik ze hiermee meer zelfvertrouwen en soms hernieuwde eigenwaarde meegeven en op visueel gebied en op het gebied van duurzaamheid de wereld  een beetje mooier maken.

Nog elke dag ben ik blij met dit vak, ik krijg er energie van, geniet van de workshops die ik geef en vind het heerlijk om te zien als mijn cliënten blij de deur van de studio van Kleur & Stijl bij Greet uitlopen!

Greet Hoogeveen
Schuiven naar boven
Right Menu Icon